Στέλνει δύο αεροσκάφη η Τουρκία και ανθρωπιστική βοήθεια τα ΗΑΕ (pics)

Στέλνει δύο αεροσκάφη η Τουρκία και ανθρωπιστική βοήθεια τα ΗΑΕ (pics)
O υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Μελβούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος του επεσήμανε ότι η Τουρκία θα στείλει δύο τουρκικά πυροσβεστικά αεροσκάφη.

Ο Νίκος Δένδιας γνωστοποίησε πως ύστερα από επικοινωνία που είχε με τον ομόλογό του Μελβούτ Τσαβούσογλου, η Τουρκία θα στείλει δύο τουρκικά πυροσβεστικά αεροσκάφη προκειμένου να συνδράμουν στην κατάσβεση των πυρκαγιών στη χώρα μας.

O υπουργός Εξωτερικών γνωστοποίησε μέσω Twitter ότι είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Μελβούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος του επεσήμανε ότι η Τουρκία θα στείλει δύο τουρκικά πυροσβεστικά αεροσκάφη από τη στιγμή που οι πυρκαγιές στη γείτονα είναι πλέον υπό έλεγχο.

Ανθρωπιστική βοήθεια από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Από κει και πέρα, έναν επιπλέον σύμμαχο αποκτά ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός και η Ελληνική Πολιτεία στη δύσκολη μάχη που δίνουν για να ανταποκριθούν στις τεράστιες ανάγκες που έχουν προκύψει από τις καταστροφικές πυρκαγιές. Με πρωτοβουλία του Προέδρου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Dr. Αντώνιου Αυγερινού, η Ερυθρά

Ημισέληνος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, αποστέλλει ναυλωμένο αεροπλάνο με μεγάλη ανθρωπιστική βοήθεια για να ενισχύσει το έργο του Ε.Ε.Σ. προς τους πυρόπληκτους της χώρας.

4

Συγκεκριμένα, την Τρίτη 10 Αυγούστου και ώρα 13:45 καταφθάνει αεροπλάνο από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στο αεροδρόμιο ΕΛ. Βενιζέλος, μεταφέροντας μεγάλη ποσότητα ανθρωπιστικής βοήθειας (τέντες, κρεβάτια, είδη πρώτης ανάγκης, κ.α.). Η παράδοση θα γίνει παρουσία του Πρέσβη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στην Ελλάδα κ. Σουλεϊμάν Αλ Μαζρούι και το φορτίο θα μεταφερθεί άμεσα με οχήματα του Ε.Ε.Σ στις πυρόπληκτες περιοχές.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός ευχαριστεί θερμά την Ερυθρά Ημισέληνο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων για αυτή τη σπουδαία κίνηση αλληλεγγύης και δεσμεύεται ότι το προσωπικό και οι εθελοντές του θα την αξιοποιήσουν στο έπακρο ώστε να βοηθήσουν τους συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε ανάγκη.