Βρέθηκε εμπρηστικός μηχανισμός στη Βαρυμπόμπη (pics)

Βρέθηκε εμπρηστικός μηχανισμός στη Βαρυμπόμπη (pics)
Τα σύνεργα εμπρησμού βρέθηκαν στο δάσος της Βαρυμπόμπης την Παρασκευή (6/8), την ημέρα της μεγάλης πυρκαγιας.

Έναν εμπρηστικό μηχανισμό στη Βαρυμπόμπη βρήκαν εθελοντές, ειδοποιώντας την πυροσβεστική αλλά και την αστυνομία, σύμφωνα με το protothema.gr.

Τα σύνεργα εμπρησμού βρέθηκαν στο δάσος της Βαρυμπόμπης την Παρασκευή (6/8), την ημέρα της μεγάλης πυρκαγιάς και ερευνάται από την Αστυνομία αν κάποιοι σχεδίασαν να κάψουν από άλλο σημείο το δάσος. Έρευνα γίνεται από τις αρχές, μήπως βρεθούν και σε άλλα σημεία σύνεργα εμπρησμού.

Ειδοποιήθηκε παράλληλα το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (Τ.Ε.Ε.Μ) όπου διαπίστωσαν ότι επρόκειτο για φυτίλια, κερωμένα σπίρτα, βαμβάκι, σπάγγο και άλλα σύνεργα ικανά να προκαλέσουν εμπρησμό.

Στο πλαίσιο αυτό, πάνω από 500 αστυνομικοί της ΓΑΔΑ περιπολούν στα παραπάνω σημεία, ενώ τη νύχτα μπήκε ενεργά στις περιπολίες και ο στρατός, για την επιτήρηση των καμένων και τον εντοπισμό αναζωπυρώσεων.

Από πλευράς αστυνομίας η επιτήρηση γίνεται με ένστολες περιπολίες αλλά και με κλιμάκια της Ασφάλειας με συμβατικά αυτοκίνητα και πολιτική περιβολή. Χαρακτηριστικό είναι ότι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος είναι και ο κόσμος που ενημερώνει άμεσα την αστυνομία για κάθε τι ύποπτο.

Εξαιτίας αυτού, έγιναν και οι τελευταίες τρεις συλλήψεις για εμπρησμούς και συγκεκριμένα του 43χρονου στο Κρυονέρι προχτές, του 47χρονου χτες στο άλσος Πετρούπολης, ο οποίος είχε βάλει φωτιά σε 4 κάδους, αλλά και σε ένα θάμνο και έξω από σούπερ μάρκετ της περιοχής και την αλλοδαπή που επιχείρησε να βάλει φωτιά στο Πεδίο του Άρεως επίσης προχθές.