Πέρασε την Εθνική η πυρκαγιά στη Μαλακάσα: Συναγερμός στον Ωρωπό (vid)

Πέρασε την Εθνική η πυρκαγιά στη Μαλακάσα: Συναγερμός στον Ωρωπό (vid)
Οι σπίθες πέρασαν στην απέναντι πλευρά της Εθνικής οδού, προς Ωρωπό και οι κάτοικοι των οικισμών καλούνται να πάνε στη θάλασσα.

Η φωτιά στον κόμβο της Μαλακάσας πέρασε τελικά στην απέναντι πλευρά της Εθνικής Οδού και πηγαίνει προς τον Ωρωπό, με αποτέλεσμα να σημάνει αμέσως συναγερμός στους οικισμούς του δήμου. Η πολιτική προστασία επικοινώνησε με τον δήμαρχο και δόθηκε εντολή να εκκενώσουν τις οικείες τους και να κατευθυνθούν προς τη θάλασσα, δηλαδή στη Σκάλα Ωρωπού.

Εκκενώνονται το Μαρκόπουλο Ωρωπού, το Μπάφι, το Μήλεσι και το Λεβίσσι.

Οι μεγάλες δυνάμεις που έχουν συγκεντρωθεί στο σημείο, με τη βοήθεια μηχανημάτων προσπαθούν να φτιάξουν αναχώματα για να εμποδίσουν την επέκταση της πυρκαγιάς

Ενθαρρυντικό είναι το γεγονός ότι οι εστίες που υπάρχουν στην περιοχή κατευθύνονται προς τα ήδη καμένα.

Έχει εκκενωθεί ο χώρος φιλοξενίας μεταναστών στη Μαλακάσα, 1.800 ανθρώπων.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο Δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης, είπε: «Η φωτιά πέρασε απέναντι, από τον κόμβο του Μαρκοπούλου, 100 μέτρα μετά από τον κόμβο προς Μαλακάσα καίει με πολύ αργό ρυθμό, επικρατεί άπνοια, ζητάμε να έρθουν περισσότερα μέσα της Πυροσβεστικής ώστε να την πιάσουμε τώρα».

Όπως εξήγησε το πύρινο μέτωπο είναι πολύ μακριά από τα χωριά, Ωρωπός και Συκάμινο και βρίσκεται πιο κοντά στην Μαλακάσα, στην Μαυροσουβάλα, περιοχές για τις οποίες έχει διαταχθεί εκκένωση: «Ενημερώσαμε την Πολιτική Προστασία, έχει βγει ήδη η απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής, κ. Αυγερινού για να γίνει εκκένωση» πρόσθεσε.