Έφτασε στην άλλη πλευρά η φωτιά στην Εύβοια: «Εκκενώστε το ανατολικό μέτωπο» (pics & vid)

Έφτασε στην άλλη πλευρά η φωτιά στην Εύβοια: «Εκκενώστε το ανατολικό μέτωπο» (pics & vid)
Τεράστια καταστροφή στην Εύβοια, με την φωτιά από τα δυτικά του νησιού να έχει φτάσει στα ανατολικά.

Δεν το χωράει ο ανθρώπινους το μέγεθος της καταστροφής στην Εύβοια από την πυρκαγιά που καίει για τρίτη μέρα.

Είναι χαρακτηριστικό πως ενώ το πρόβλημα υπήρχε στο δυτικό κομμάτι, σήμερα έφτασε στην άλλη πλευρά, στο ανατολικό κομμάτι δηλαδή, με αποτέλεσμα να εκκενωθεί η Αγία Άννα.

Είναι χαρακτηριστική η ανάρτηση που έκανε Δήμαρχος Μαντουδίου Λίμνης Αγ. Άννας, Γιώργος Τσαπουρνιώτης: «Δυστυχώς, οι προσπάθειες κατάσβεσης για τον περιορισμό των μεγάλων μετώπων σε Αμέλαντες και Σκεπαστή δεν απέδωσαν, με αποτέλεσμα η φωτιά να παραμένει ανεξέλεγκτη.

Εκκενώστε τώρα όλο το ανατολικό μέτωπο του Δήμου μας και συγκεκριμένα της Δημοτικής Ενότητας Νηλέως, διότι η φωτιά έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις».

Μιλώντας στον Open, το βράδυ της Πέμπτης επανέλαβε το παράπονό του για την απουσία εναέριων μέσω.

Την ίδια στιγμή οι πυροσβέστες αντιμετωπίζουν όλο και καινούργιες αναζωπυρώσεις ιδιαίτερα επικίνδυνες προς το χωριό Παλαιόβρυση, ενώ η Περιφέρεια Στερεάς προετοιμάζει πλέον τη νέα γραμμή άμυνας μέσα στη νύχτα. Αυτή τη φορά όμως στο χωριό στην Αγία Άννα.

Ήδη εκτός από την απομάκρυνση των κατοίκων και παραθεριστών που επιθυμούσαν, έχουν τοποθετηθεί και τρεις μεγάλες υδροφόρες σε ισάριθμα πρατήρια καυσίμων που υπάρχουν στο χωριό της Αγίας Άννας, έτσι ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος να πλησιάσουν οι φλόγες στις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις.