Μητσοτάκης από Αρχαία Ολυμπία: «Να κάνουμε μελέτη για να μην τρέχουμε στο τσακ κάθε φορά» (vid)

Μητσοτάκης από Αρχαία Ολυμπία: «Να κάνουμε μελέτη για να μην τρέχουμε στο τσακ κάθε φορά» (vid)
Κυριάκος Μητσοτάκης και Λίνα Μενδώνη συζήτησαν στην Αρχαία Ολυμπία με αρμόδιους φορείς για τα έργα που πρέπει να γίνουν, πρόληψης και θωράκισης.

Αυτοψία στον αρχαιολογικό χώρο πραγματοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μαζί με την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και τους αρμόδιους φορείς που του παρουσίασαν τη λειτουργία του αυτόματου συστήματος πυρόσβεσης ενώ ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για τις εξελίξεις στα ενεργά μέτωπα. Η φωτιά έφτασε στα 500 με 700 μέτρα μακριά από τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας.

Η Λίνα Μενδώνη ανέφερε πως τα έργα πρόληψης έμειναν πίσω λόγω covid-19, αλλιώς θα είχαν τρέξει, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να τονίζει πως πρέπει να γίνει μια μελέτη, γνωρίζουν πλέον τι πρέπει να κάνουν, για να μην τρέχουν κάθε χρόνο στο τσακ.

Επίσης, έγινε κουβέντα και για τα αντι-πλυμμυρικά μέτρα που πρέπει να ληφθούν, καθώς αυτό θα είναι η επόμενη μεγάλη δοκιμασία για τον κόσμο στις πυροπαθείς περιοχές.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι είναι ανάγκη να γίνουν παρεμβάσεις προκειμένου να υπάρξει όσο το δυνατόν καλύτερη θωράκιση αλλά και να γίνουν άμεσα αυτοψίες και μελέτη για τυχόν διαβρώσεις και πρόληψη άλλων καταστροφών.

Επίσης τοπικοί φορείς υπογράμμισαν στον πρωθυπουργό την ανάγκη να ξεκινήσουν αμέσως ενέργειες για την καλύτερη θωράκιση των περιοχών και την αποτελεσματικότητα της πυρόσβεσης, όταν παρίσταται ανάγκη, όπως επίσης και για την αποφυγή πλημμυρών εκεί που έχουν προκληθεί διαβρώσεις.