«Βλέπουν» οργανωμένο σχέδιο εμπρησμού στην Ηλεία από την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (vid)

«Βλέπουν» οργανωμένο σχέδιο εμπρησμού στην Ηλεία από την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (vid)
Ο αρμόδιος περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης, είπε στο Open πως «είμαι σχεδόν σίγουρος» ότι στην Ηλεία υπήρξε οργανωμένο σχέδιο εμπρησμού.

Σχέδιο εμπρησμού στην Ηλεία «βλέπουν» στην περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας και δη μάλιστα ο αρμόδιος περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης, είπε στο Open πως «είμαι σχεδόν σίγουρος».

Πιο συγκεκριμένα είπε, κατόπιν σχετικής ερώτησης, καθώς το ίδιο υποστήριξε και ο αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Γιαννόπουλος: «Αυτό σκέφτομαι και εγώ. Με τη συχνότητα και τη γεωγραφία της κατανομής του, είναι σα να πήγε κάποιος και να έβαλε με τη σειρά πέντε φωτιές σε μία ώρα. Είμαι σχεδόν σίγουρος. Εμπειρικά...».

Στην περιφέρεια το πιστεύουν αυτό καθώς μέσα σε 2 ώρες εκδηλώθηκαν 7 φωτιές, σε έναν άξονα μεταξύ των χωριών Καυκανιά, Πουρνάρι και Μιράκα.

Από κει και πέρα, ο Νεκτάριος Φαρμάκης ανέφερε: «Δίνεται πραγματικός αγώνας για να μην εισχωρήσουν οι φλόγες στον χώρο της αρχαίας Ολυμπίας» και συμπλήρωσε: «Πρώτη προτεραιότητα είναι η ανθρώπινη ζωή, έχουν εκκενωθεί χωριά».

Σε ερώτηση για το αν υπάρχει κάποιος εγκλωβισμένος, ανέφερε: «Υπήρχε πρόβλημα αλλά έχει παραληφθεί μία κυρία που αδυνατούσε να φύγει».