Τα 10 σημαντικότερα «Σαν Σήμερα»: Το τροχαίο του τραγουδιστή των Led Zeppelin στη Ρόδο

Τα 10 σημαντικότερα «Σαν Σήμερα»: Το τροχαίο του τραγουδιστή των Led Zeppelin στη Ρόδο
Σαν σήμερα ο τραγουδιστής των Led Zeppelin Ρόμπερτ Πλαντ και η σύζυγός του τραυματίζονται σοβαρά σε αυτοκινητιστικό ατύχημα στη Ρόδο.

Πολλά τα γεγονότα που συνέβησαν σαν σήμερα στις 5 Αυγούστου. Το 1975 στη Ρόδο είχε ένα τροχαίο ατύχημα ο τραγουδιστής των Led Zeppelin Ρόμπερτ Πλαντ και η σύζυγός του, που τραυματίστηκαν σοβαρά.

Επίσης, στις 5 Αυγούστου το 1962 πέθανε η διάσημη Αμερικανίδα ηθοποιός Μέριλιν Μονρόε, ενώ την ίδια χρονιά φυλακίστηκε ο Νέλσον Μαντέλα.

Σε σημαντικά γεγονότα της 5ης Αυγούστου είχαμε λοιπόν:

1681: Βίτους Μπέρινγκ, δανός εξερευνητής, ο πρώτος Ευρωπαίος που έφτασε στην Αλάσκα. Προς τιμήν του, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ της Σιβηρίας και της Αλάσκας δόθηκε το όνομά του

1824: Ο Γεώργιος Σαχτούρης καταναυμαχεί τον τουρκικό στόλο στη Σάμο. Το νησί δεν θα απειληθεί ποτέ ξανά από τους Τούρκους.

1832: Πέθανε ο Δημήτριος Υψηλάντης, αδελφός του Αλέξανδρου Υψηλάντη και ηγετική μορφή της Ελληνικής Επανάστασης

1895: Πέθανε ο Φρίντριχ Ένγκελς, ο Γερμανός φιλόσοφος, συνεργάτης του Καρλ Μαρξ. Μαζί έγραψαν το Κομμουνιστικό Μανιφέστο, που αποτελεί τη «βίβλο» του κομουνιστικού κινήματος.

1930: Γεννήθηκε ο Νιλ Άρμστρονγκ, ο Αμερικανός αστροναύτης και ο πρώτος άνθρωπος που πάτησε στη Σελήνη

1944: Στη Μάχη στις Καρούτες ο ΕΛΑΣ διαλύει Γερμανικό τάγμα.

1962: Πέθανε η Αμερικανίδα ηθοποιός Μέριλιν Μονρόε

1962: Στη Νότια Αφρική φυλακίζεται ο ηγέτης του κινήματος κατά του Άπαρτχαϊντ και μελλοντικός πρόεδρος Νέλσον Μαντέλα. Απελευθερώνεται το 1990.

1975: Ο τραγουδιστής των Led Zeppelin Ρόμπερτ Πλαντ και η σύζυγός του τραυματίζονται σοβαρά σε αυτοκινητιστικό ατύχημα στη Ρόδο.

1986: Η αμερικανική Γερουσία ψηφίζει το φιλόδοξο αντιπυραυλικό πρόγραμμα του προέδρου Ρόναλντ Ρίγκαν, γνωστό και ως «Πόλεμος των Άστρων».