Από έκρηξη σε μετασχηματιστή της ΔΕΗ ξεκίνησε πιθανότατα η μεγάλη φωτιά στη Βαρυμπόμπη (vid)

Από έκρηξη σε μετασχηματιστή της ΔΕΗ ξεκίνησε πιθανότατα η μεγάλη φωτιά στη Βαρυμπόμπη (vid)
Έκρηξη σε μετασχηματιστή της ΔΕΗ, η πιθανότατη αιτία της καταστροφικής φωτιάς στη Βαρυμπόμπη. Διαψεύδει ο ΑΔΜΗΕ.

Μια έκρηξη σε υποσταθμό της ΔΕΗ φέρεται να ξεκίνησε τη μεγάλη φωτιά στη Βαρυμπόμπη, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ενδείξεις.

Όπως ανέφερε το δελτίο ειδήσεων του OPEN, οι αξιωματικοί του Πυροσβεστικού Σώματος που κάνουν την έρευνα για το πως ξεκίνησε η καταστροφική φωτιά στη Βαρυμπόμπη και τείνουν να καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι όλα άρχισαν έπειτα από έκρηξη του υποσταθμού της ΔΕΗ.

Μάλιστα, ενώ το μέτωπο ήταν ένα στο σημείο που έγινε η έκρηξη, αμέσως μετά η φωτιά όσο προχωρούσε έβρισκε και άλλες κολόνες της ΔΕΗ προκαλώντας νέες εκρήξεις. Αποτέλεσμα ήταν να δημιουργούνται τρία και τέσσερα μέτωπα.

Δείτε το βίντεο

Διαψεύδει ο ΑΔΜΗΕ

Διαψεύδονται εκ νέου από τον ΑΔΜΗΕ οι πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η πυρκαγιά στα βόρεια προάστια της Αθήνας ξεκίνησε χθες από έκρηξη σε μετασχηματιστή υψηλής τάσης.

Όπως ανέφεραν αρμόδιες πηγές, αν είχε γίνει έκρηξη στις εγκαταστάσεις του Διαχειριστή, δεν θα ήταν δυνατόν να τεθούν και πάλι σε λειτουργία σήμερα τα ξημερώματα οι γραμμές που βγήκαν εκτός χθες, εξαιτίας της πυρκαγιάς, δηλαδή το διπλό κύκλωμα 400 kV μεταξύ ΚΥΤ Αγίου Στέφανου και ΚΥΤ Αχαρνών και το κύκλωμα 150 kV Άγιος Στέφανος-Χαλκηδόνα-Ολυμπιακό Χωριό.

Τόνιζαν ακόμη, όπως μετέδωσε νωρίτερα το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι η επιθεώρηση που έγινε το πρωί στο δίκτυο έδειξε ότι οι ζημιές από την πυρκαγιά ήταν ελάχιστες και μικρής σημασίας. Η έρευνα για τα αίτια της πυρκαγιάς, προσέθεταν, γίνεται από την Πυροσβεστική.