Στο ρέμα Χελιδονούς και στο Τατόι επικεντρώνονται οι προσπάθειες πυρόσβεσης

Στο ρέμα Χελιδονούς και στο Τατόι επικεντρώνονται οι προσπάθειες πυρόσβεσης
Σε δύο μέτωπα έχει περιοριστεί η πυρκαγιά της Βαρυμπόμπης που ξέσπασε χθες το μεσημέρι, καίγοντας οτι έβρισκε μπροστά της.

Μετά από ένα βράδυ θρίλερ που οι πυροσβέστες, εθελοντές και κάτοικοι έδωσαν μάχη με τις φλόγες, η εικόνα που παρουσιάζει η φωτιά της Βαρυμπόμπης προκαλεί την αισιοδοξία πως σύντομα θα περιοριστεί.

Για να φτάσουμε βέβαια σε αυτό το σημείο, χρειάστηκε να περάσουμε στιγμές αγωνίες λίγο μετά τις 2:30 τα ξημερώματα, όταν και το 112 ενημέρωνε τους κατοίκους στην οδό Ανοίξεως στο Κρυονέρι ενημερώθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Οι φλόγες εκείνη τη στιγμή είχαν αρχίσει να πλησιάζουν επικίνδυνα και έτσι αποφασίστηκε να ακολουθήσει προληπτικά η εκκένωση.

Ευτυχώς όμως, περίπου στις 4:00 ο Δήμος Διονύσου γνωστοποίησε μέσω social media την ευχάριστη είδηση πως με τις ηρωϊκές προσπάθειες όλων, η φωτιά δεν πέρασε στο Κρυονέρι.

Βελτιωμένη η εικόνα το πρωί

Με το πρώτο φως της ημέρες, οι πληροφορίες που έρχονται από την πυροσβεστική ήταν πως η εικόνα ήταν βελτιωμένη.

Μεγάλο μέτωπο πυρκαγιάς δεν υπήρχε, όμως ήταν ενεργά δύο που συγκέντρωναν τις προσπάθειες της πυροσβεστικής. Το ένα ήταν στο ρέμα της Χελιδονούς και το άλλο κοντά στο Κρυονέρι, με κατεύθυνση στο Τατόι.

Καταστροφές

Όσον αφορά τις καταστροφές τώρα, αυτές ήταν τεράστιες. Τόσο λόγω του δάσους που είχε γίνει στάχτη, όσο και των περιουσιών των πολιτών που χάθηκαν στις φλόγες.

Οι πρώτες εκτιμήσεις μιλούν για τουλάχιστον 30 σπίτια που κάηκαν, όμως ο αριθμό αυτός σίγουρα θα μεγαλώσει όσο περνάει η ώρα.