Συναγερμός από το Εθνικό Αστεροσκοπείο: «Μείνετε σπίτι, κλείστε παράθυρα, πόρτες» (pics)

Συναγερμός από το Εθνικό Αστεροσκοπείο: «Μείνετε σπίτι, κλείστε παράθυρα, πόρτες» (pics)
Το Εθνικό Αστεροσκοπείο έκρουσε το καμπανάκι του κινδύνου για τα επιβλαβή σωματίδια που έχουν κατακλύσει την Αθήνα.

Από νωρίς χθες το βράδυ, η κατάσταση στην Αθήνα είχε αρχίσει να γίνεται αποπνικτική, με την κατάσταση να χειροτερεύει όσο περνούσε η ώρα.

Περίπου στις 3-4:00 τα ξημερώματα όπου και αν κυκλοφορούσες στην πρωτεύουσα ένιωθες την έντονη μυρωδιά του καμένου, ενώ στάχτες υπήρχαν παντού.

Στις 5:00 όλη η πόλη είχε καλυφθεί από επιβλαβή σωματίδια, με αποτέλεσμα το Εθνικό Αστεροσκοπείο να σημάνει συναγερμό με ανάρτησή του.

Αυτή ανέφερε τα εξής...

«4 Αυγούστου 05:00: Η κατάσταση πλέον σε πολλές περιοχές της Αθήνας είναι άσχημη όσο αφορά τα επιβλαβή σωματίδια PM2.5 (λεπτά εισπνεόμενα σωματίδια, με διάμετρο περί τα 2,5 μικρόμετρα και μικρότερα). Εφιστούμε την προσοχή στους κατοίκους του λεκανοπεδίου να παραμείνουν εντός των σπιτιών τους με ερμητικά κλειστά παράθυρα και πόρτες.

Από την Ευρωπαϊκή πλατφόρμα μετρήσεων ποιότητας αέρα PurpleAir: Real-time Air Quality Monitoring που στηρίζεται στην νέα γενιά αισθητήρων “Internet of Things”. Οι μονάδες είναι σε μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο. Οι τιμές που εμφανίζονται είναι αβαθμονόμητες και πρέπει να διαιρεθούν με έναν παράγοντα 1.8 περίπου».