Απλώνεται σε τρία μέτωπα η φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Εκκενώθηκε κατασκήνωση και ιππικοί όμιλοι (vids)

Απλώνεται σε τρία μέτωπα η φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Εκκενώθηκε κατασκήνωση και ιππικοί όμιλοι (vids)
Σε τρία μέτωπα καίει η φωτιά στη Βαρυμπόμπη. Εκκενώθηκε κατασκήνωση από 80 παιδιά. Μάχη για να μην περάσει την Εθνική οδό. Εντολή να εκκενωθεί ο οικισμός Αδάμες.

Σκληρή είναι η μάχη που δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στη Βαρυμπόμπη, ώστε να αντιμετωπιστούν τα τρία μέτωπα πλέον της φωτιάς, τη στιγμή που δόθηκε εντολή στα εναέρια μέσα να αποτρέψουν τις φλόγες να φτάσει στη βιομηχανική περιοχή και να απειλήσει τα εργοστάσια που βρίσκονται πλησίον.

Επιπρόσθετα, οι πυροσβεστικές δυνάμεις, παρουσία πλέον και του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, κάνουν μεγάλη προσπάθεια ώστε να μην ξεφύγει η φωτιά και περάσει την Εθνική οδό, η κυκλοφορία της οποίας όλες αυτές τις ώρες ανοιγόκλεινε.

2

«Σύμμαχος» στην προσπάθεια των πυροσβεστικών δυνάμεων είναι η χαμηλή βλάστηση και ο χαμηλής έντασης αέρας, όπως επίσης και οι δεξαμενές νερού που βρίσκονται πλησίον και εφοδιάζονται τα ελικόπτερα, ωστόσο οι εκρήξεις από τους πυλώνες της ΔΕΗ βοηθάει τη φωτιά και επιφέρει μεγάλα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση.

Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση

3

Εκτός λειτουργίας τέθηκε το μεσημέρι το κύκλωμα υπερυψηλής τάσης (400 κιλοβόλτ) Αχαρνών-Αγίου Στεφάνου και έχει προκαλέσει προς το παρόν βυθίσεις τάσης που γίνονται αντιληπτές στην Αττική.

Τα τρία μέτωπα της φωτιάς

4

Τα τρία μέτωπα της πυρκαγιάς είναι στην Άνω Βαρυμπόμπη, στους Ιππικούς ομίλους, που εκκενώνουν τους χώρους από ανθρώπους και άλογα και στον Οικισμό Αδάμες που είναι κοντά στην Εθνική Οδό. Εκεί έχουν στήσει ένα τοίχος οι επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής για να μην περάσει την Εθνική. Τα εναέρια μέσα είναι 5 ελικόπτερα και 5 αεροσκάφη.

Δόθηκε εντολή από τις αρχές να εκκενωθεί ο οικισμός Αδάμες.

Εκκενώθηκε κατασκήνωση

Παράλληλα, εκκενώθηκε από 80 περίπου παιδιά η κατασκήνωση το «Χαρούμενο Χωριό» τα οποία μεταφέρθηκαν με πούλμαν στον σταθμό ΗΣΑΠ «Ειρήνη» και τα παρέλαβαν οι γονείς τους.