Πώς η μπουγάδα οδήγησε τον Μπιν Λάντεν στο θάνατο (pic & vids)

Πώς η μπουγάδα οδήγησε τον Μπιν Λάντεν στο θάνατο (pic & vids)
Η απουσία τηλεφωνικής γραμμής δεν ήταν το μοναδικό στοιχείο που οδήγησε τους Αμερικανούς και δη την CIA στον εντοπισμό του Οσάμα Μπιν Λάντεν, καθώς ανέλυσαν ακόμα και τη... μπουγάδα.

Νέες λεπτομέρειες και πτυχές που οδήγησαν στον θάνατο τον περιβόητο τρομοκράτη Οσάμα Μπιν Λάντεν, δίνει ένα νέο βιβλίο που κυκλοφόρησε! Ο Μπιν Λάντεν σκοτώθηκε σε συγκρότημα κατοικιών που έμενε στο Αμποταμπάντ στο Πακιστάν από Αμερικανικές δυνάμεις, στις 2 Μαΐου το 2011.

Ο αρχηγός της «Αλ Κάιντα», παρά το γεγονός ότι ήταν ο πιο καταζητούμενος τρομοκράτης στον κόσμο εκείνη την εποχή, είχε καταφέρει να κρατήσει κρυφά όχι μόνο τα δικά του ίχνη αλλά και των μελών της οικογένειας του, πίσω από τους ψηλούς τοίχους του συγκροτήματος που έμεινε, ωστόσο το γεγονός ότι δεν είχε τηλεφωνικές γραμμές ή γραμμή Διαδικτύου, «γέννησαν» υποψίες στους Αμερικανούς που παρακολουθούσαν την οικία, ώστε να επικεντρωθούν σε αυτές τις κατοικίες.

Βέβαια, δεν ήταν μόνο αυτά που οδήγησαν τους Αμερικανούς στο να παρακολουθήσουν πιο εντατικά το σπίτι, αλλά και η… μπουγάδα.

2

Στο βιβλίο του ο Πίτερ Μπέργκεν τονίζει πως τα απλωμένα ρούχα στο σχοινί έξω από το συγκρότημα κατοικιών ήταν το τελευταίο κομμάτι του παζλ για τον πρώην διευθυντή της CIA, Λίον Πανέτα ώστε να το «δέσει».

Αφού παρατηρούσαν τη μπουγάδα διαπίστωσαν πως στις κατοικίες πρέπει να έμεναν ένας ενήλικας άνδρας, πολλές ενήλικες γυναίκες και τουλάχιστον εννέα παιδιά. Αυτή τη «σύνθεση» οικογένειας αναζητούσαν εντείνοντας την παρακολούθηση τους.

Η μπουγάδα ήταν ένα στοιχείο το οποίο οδήγησε τον Λίον Πανέτα να πει στον Μπάρακ Ομπάμα πως ο Οσάμα Μπιν Λάντεν ήταν σίγουρα εκεί για να δώσει ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ το «οκ» να εισβάλλουν.