Κι όμως ο Μπομπ Σφουγγαράκης και ο Πάτρικ εντοπίστηκαν στα βάθη του Ατλαντικού (pic & vid)

Κι όμως ο Μπομπ Σφουγγαράκης και ο Πάτρικ εντοπίστηκαν στα βάθη του Ατλαντικού (pic & vid)
Επιστήμονες ανακάλυψαν στον Ατλαντικό ένα κίτρινο σφουγγάρι δίπλα σε ένα ροζ αστερία.

Ο Μπομπ Σφουγγαράκης και ο Πάτρικ Αστέρης που έχουν αγαπηθεί από τα παιδιά, βρέθηκαν από επιστήμονες στα βάθη του Ατλαντικού. Στην πραγματικότητα οι επιστήμονες ανακάλυψαν ένα κίτρινο θαλάσσιο σφουγγάρι και δίπλα του ένα ροζ αστερία.

Τα δύο πλάσματα κατέγραψε το τηλεχειριζόμενο όχημα Okeanos Explorer της Εθνικής Διοίκησης Ωκεανού και Ατμόσφαιρας (ΝΟΑΑ) σε βάθος άνω των 1.800 μέτρων, μια πλαγιά των υποθαλάσσιων ορέων Retriever, περίπου 320 χιλιόμετρα ανατολικά της Νέας Υόρκης.

Ο Κρίστοφερ Μα, θαλάσσιος βιολόγος εντόπισε το κίτρινο σφουγγάρι δίπλα στον ροζ αστερία και αυτόματα έκανε τον συνειρμό με την γνωστή παιδική σειρά κινουμένων σχεδίων.

«Συνήθως αποφεύγω τέτοιες αναφορές, αλλά ΟΥΑΟΥ. Ο Μπομπ Σφουγγαράκης και ο Πάτρικ της αληθινής ζωής», έγραψε στο twitter ο Μα ανεβάζοντας τη σχετική φωτογραφία με το σφουγγάρι και τον αστερία.

«Ως βιολόγος που εξειδικεύεται σε αστερίες, οι περισσότερες απεικονίσεις του Πάτρικ και του Μπομπ του Σφουγγαράκη είναι λανθασμένες» λέει ο ίδιος. Για παράδειγμα, οι αστερίες είναι σαρκοφάγοι και μεταξύ των θηρευμάτων τους είναι και τα σφουγγάρια.

«Θεώρησα πως θα ήταν αστείο να κάνω τη σύγκριση η οποία για μια φορά ήταν ακριβής στην εικόνα και τα χρώματα των ηρώων κινουμένων σχεδίων», συμπλήρωσε ο Κρίστοφερ Μα.