Η τρίτη δόση της Pfizer απογειώνει την αποτελεσματικότητα (vid)

Η τρίτη δόση της Pfizer απογειώνει την αποτελεσματικότητα (vid)
Εντυπωσιακά ποσοστά προστασίας από την μετάλλαξη Δέλτα του κορονοϊού προσφέρει η τρίτη δόση του εμβολίου της Pfizer.

Η τρίτη δόση του εμβολίου της Pfizer κατά του κορονοϊού ενισχύει ακόμα περισσότερα την προστασία από την παραλλαγή Δέλτα, σύμφωνα με νέα δεδομένα που δημοσιεύθηκαν από την εταιρεία.

Όπως αναφέρουν τα στοιχεία, τα επίπεδα αντισωμάτων που μπορούν να στοχεύσουν τη μετάλλαξη Δέλτα αυξάνονται στο πενταπλάσιο σε άτομα ηλικίας 18 έως 55 ετών που λαμβάνουν την τρίτη δόση του εμβολίου.

Μεταξύ των ατόμων ηλικίας 65 έως 85 ετών, τα δεδομένα της Pfizer υποδηλώνουν ότι τα επίπεδα αντισωμάτων αυξάνονται 11 φορές περισσότερο από ό,τι μετά από τη δεύτερη δόση.

Η επίδραση του εμβολίου κατά του κορονοϊού στον οργανισμό, ελαττώνεται κατά 6% ανά δίμηνο, στοιχείο που οδηγεί στην ανάγκη για τρίτη δόση. Η Pfizer ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να καταθέσει άμεσα αίτηση για τη χορήγηση τρίτης ενισχυτικής δόσης του εμβολίου της.

Σύμφωνα με το CNN, η μελέτη της Pfizer με 42.000 εθελοντές σε έξι χώρες κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το εμβόλιο προσφέρει προστασία περίπου 96% έναντι των συμπτωμάτων της Covid-19 για το πρώτο δίμηνο από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού.