Φωτιά στην Αχαΐα: «Θα καούν τα σπίτια μας», δύσκολο βράδυ σε Δροσιά, Φτέρη και Σκιαδά (pics & vid)

Φωτιά στην Αχαΐα: «Θα καούν τα σπίτια μας», δύσκολο βράδυ σε Δροσιά, Φτέρη και Σκιαδά (pics & vid)
Η πυρκαγιά, που ξέσπασε το πρωί της Τετάρτης (28/7) σε δασική έκταση στη Δροσιά, εξακολουθεί να είναι σε εξέλιξη. Έκλεισε για λόγους ασφαλείας τμήμα της εθνικής οδού Πατρών-Τρίπολης, από τα Κριθαράκια μέχρι την κοινότητα Πανόπουλου.

Μαίνεται η φωτιά στην ορεινή Αχαΐα με το βράδυ να προμηνύεται εξαιρετικά δύσκολο, για κάποιες περιοχές. Τουλάχιστον έξι σπίτια στην Ελεκίστρα και στο Σούλι Πάτρας παραδόθηκαν στις φλόγες.

Σε ύφεση η φωτιά στην περιοχή Ελεκίστρα

Σε ύφεση είναι, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά που εκδηλώθηκε σήμερα (28/7) το μεσημέρι στην περιοχή Ελεκίστρα της Πάτρας, ενώ μετά τη δύση του Ήλιου, στο σημείο επιχειρούν μόνο επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, που αποτελούνται από 70 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 25 οχήματα.

Παράλληλα, το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του δήμου Πατρέων.

Φωτιά στην Πάτρα

Στο μεταξύ, σύμφωνα με μία πρώτη ενημέρωση που έγινε κατά τη διάρκεια έκτακτης σύσκεψης στο επιχειρησιακό κέντρο των πυροσβεστικών υπηρεσιών στην Πάτρα, τουλάχιστον πέντε σπίτια υπέστησαν ζημιές από τη φωτιά, όπως και εκτάσεις με καλλιέργειες.

Φωτιά στην Πάτρα

Από την πλευρά του, ο δήμος Πατρέων αποφάσισε την παροχή βοήθειας και φιλοξενίας στους πληγέντες από τη φωτιά στην Ελεκίστρα.

Σε εξέλιξη η φωτιά στη Δροσιά του δήμου Ερυμάνθου

Όσον αφορά στη φωτιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στη Δροσιά του δήμου Ερυμάνθου Αχαΐας, εξακολουθεί, σύμφωνα πάντα με την Πυροσβεστική, να είναι σε εξέλιξη, ενώ έκλεισε για λόγους ασφαλείας τμήμα της εθνικής οδού Πατρών -Τρίπολης, από τα Κριθαράκια μέχρι την κοινότητα Πανόπουλου.

Στο μέτωπο της φωτιάς επιχειρούν πλέον μόνο επίγειες δυνάμεις, αποτελούμενες από 95 πυροσβέστες με έξι ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 35 οχήματα, ενώ παρέχουν βοήθεια, εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της αυτοδιοίκησης.

Σύμφωνα με τα όσα λένε στο tempo24.news κάτοικοι της περιοχής η φωτιά έχει κάψει ποιμνιοστάσια και σπίτια τα οποία βρίσκονται στις παρυφές του δάσους, με τις πληροφορίες για τον ακριβή αριθμό τους να είναι ακόμη συγκεχυμένες.

«Το μέτωπο είναι πολύ μεγάλο και σε πολύ κρίσιμα σημεία» λέει, ο Δήμαρχος Θεόδωρος Μπαρής.

Επίσης κάτοικοι ανέφεραν ότι προσπαθούν να μετρηθούν μεταξύ τους και να εντοπίσουν όσους δεν βρίσκονται στα σημεία συγκέντρωσης, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος κάποιοι να έχουν παραμείνει σε αγροικίες ή ποιμνιοστάσια.

Σε επιφυλακή για άλλα 9 χωριά - Μήνυμα από το 112

Νωρίτερα, εκτός της Δροσιάς εκκενώθηκε και το χωριό Πτέρη, με την φωτιά να έχει φτάσει ήδη στα πρώτα σπίτια και τις πυροσβεστικές δυνάμεις και τα εναέρια μέσα να καταβάλλουν τιτάνια προσπάθεια τιθάσευσης του πύρινου μετώπου.

Σε επιφυλακή για να αποχωρήσουν βρίσκονται οι κάτοικοι άλλων 9 χωριών της Αχαίας και της Ηλείας, κοντά στο πύρινο μέτωπο.

Φωτιά στην Πάτρα

Πρόκειται για τους κατοίκους των περιοχών Κάτω Δροσιά, Πηγάδια, Μπαράκες, Σκιαδά, Ξηροχώρι, Σταυροδρόμι, Σκούρας, Καρδάσι, και Καρπετάκι Αγίας Τριάδας, οι οποίοι έλαβαν μήνυμα από το 112, να απομακρυνθούν προς Χαλανδρίτσα.

Πηγή φωτογραφιών και βίντεο: tempo24news.gr.