Ρεκόρ Guinness για τις ακριβότερες τηγανητές πατάτες: 169 ευρώ η μερίδα (pics & vid)

Ρεκόρ Guinness για τις ακριβότερες τηγανητές πατάτες: 169 ευρώ η μερίδα (pics & vid)
Στη Νέα Υόρκη μπορεί να γευτεί κάποιος τις πιο ακριβές τηγανητές πατάτες του κόσμου.

Παγκόσμιο ρεκόρ Guinness κατέκτησε το εστιατόριο Serendipity3 της Νέας Υόρκης για τις πιο ακριβές τηγανητές πατάτες στον κόσμο.

Κοστίζουν 169 ευρώ η μερίδα και ονομάζονται «Creme de la Creme Pommes Frites», ενώ για να τις γευτεί κάποιος πρέπει να κάνει κράτηση στο εστιατόριο τουλάχιστον 24 ώρες πριν.

Το πιάτο έχει ως βάση τις πατάτες Chipperbec. Αρωματίζονται σε ξύδι και σαμπάνια. Στη συνέχεια τηγανίζονται σε καθαρό λίπος χήνας, όχι λάδι, και όχι μία αλλά δύο φορές, οπότε είναι τραγανές εξωτερικά και αφράτες εσωτερικά.

Πασπαλίζονται με βρώσιμο χρυσό και αρωματίζονται με τρούφα και τέλος σερβίρονται σε μία κρυστάλλινη πλάκα, διακοσμημένη με ορχιδέες, λεπτές φέτες τρούφας και ντιπ τυριού Mornay. Η σος επίσης περιέχει έλαιο τρούφας, ένα σπάνιο εποχιακό μανιτάρι.

Ο σεφ Joe Calderone και εκτελεστικός σεφ Frederick Schoen-Kiewert, δημιούργησαν μια λίστα με συστατικά στα οποία συμπεριλαμβάνονται σαμπάνια και τρούφες. Οι σεφ δεν έκοψαν απλώς μερικές κανονικές πατάτες και τις έριξαν σε μια συνηθισμένη φριτέζα.

«Βγαίνοντας από την πανδημία και αφού είμαστε ανοιχτοί, είναι υπέροχο να έχουμε κάτι να ενθουσιαστούμε», δήλωσε ο Calderone.

«Είναι μία από τις πιο σουρεαλιστικές εμπειρίες που είχα ποτέ», είπε από την πλευρά του ο Kiewert.

Η Guinness World Records πραγματοποίησε τελετή τη Δευτέρα, δίνοντας στο εστιατόριο ένα ακόμη παγκόσμιο ρεκόρ. Το πρώτο που έσπασε το Serendipity3 ήταν το 1998 για τη μεγαλύτερη γαμήλια τούρτα στον κόσμο.

«Σήμερα είναι χαρά μου να σας παρουσιάσω τον τίτλο του Παγκόσμιου Ρεκόρ Guinness για τις πιο ακριβές πατάτες στο Serendipity3 για το Creme de la Creme Pommes Frites», δήλωσε ο κριτής Kaitlin Vesper.