Οι 7 ζώνες που θα «χτυπήσει» τις επόμενες μέρες ο καύσωνας (vid)

Οι 7 ζώνες που θα «χτυπήσει» τις επόμενες μέρες ο καύσωνας (vid)
Τις 7 ζώνες όπου αναμένονται οι πιο υψηλές θερμοκρασίες ανέφερε ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Η πορεία του κύματος καύσωνα έχει ήδη ξεκινήσει και από την Τετάρτη (28/7) θα γίνει αισθητός σε ολόκληρη τη χώρα. Ο μετεωρολόγος του OPEN, Κλέαρχος Μαρουσάκης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Θα είναι καύσωνας διαρκείας, μπορεί να κρατήσει από 7 έως και 10 ημέρες».

Στη συνέχεια τόνισε ότι «καθώς οι πολύ θερμές αέριες μάζες από την Αφρική περνούν από την Ιταλία στην Ελλάδα, μέρα με τη μέρα θα ανεβαίνει ο υδράργυρος. Ετσι σήμερα το μεσημέρι θα καταγραφούν τα πρώτα 38άρια και 40άρια. Από αύριο όμως αυτές οι θερμοκρασίες θα αφορούν το μεγαλύτερο τμήμα της κεντρικής, ανατολικής και νότιας ηπειρωτικής χώρας».

Σύμφωνα με τον κ. Μαρουσάκη, από την Τετάρτη μέχρι και τα μέσα της άλλης εβδομάδας θα καταγραφούν πολύ υψηλές θερμοκρασίες, κυρίως στις κλειστές περιοχές του ηπειρωτικού κορμού.

Οι 7 ζώνες όπου αναμένονται οι πιο υψηλές θερμοκρασίες είναι οι εξής, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη:

  1. Εσωτερικό Κεντρικής Μακεδονίας: 40 με 42 βαθμοί
  2. Εσωτερικό Θεσσαλίας (και Λάρισα): 44 βαθμοί
  3. Δυτικά ηπειρωτικά (Αγρίνιο, Μεσολόγγι, Άρτα, Πύργος Ηλείας): 43 με 45 βαθμοί
  4. Αττική και Βοιωτία: 40 με 43 βαθμοί
  5. Ανατολική Πελοπόννησος: 43 βαθμοί
  6. Εσωτερικό Κρήτης: 42 βαθμοί
  7. Εσωτερικό Ρόδου: 40 βαθμοί

«Να είμαστε προσεκτικοί, καθώς το κύμα, όπως φαίνεται, θα έχει μεγάλη διάρκεια. Γι’ αυτό μιλήσαμε για κύμα καύσωνα που θα θυμίζει το 1987. Έχουμε πλέον τα κλιματιστικά και κατάλληλες δομές για να αντιμετωπίσουμε αυτό το σφοδρό κύμα καύσωνα. Να ενημερώνεται ο κόσμος για τις κλιματιζόμενες αίθουσες του δήμου όπου ανήκει», είπε ο κ. Μαρουσάκης.