Με drones και θερμικές κάμερες οι έλεγχοι της αστυνομίας για τα κορονοπάρτι στη Μύκονο (vid)

Με drones και θερμικές κάμερες οι έλεγχοι της αστυνομίας για τα κορονοπάρτι στη Μύκονο (vid)
Το σχέδιο της αστυνομίας για να αποφευχθούν τα κορονοπάρτι στη Μύκονο.

Η Μύκονος έπειτα από δέκα μέρες άφησε πίσω της το μίνι lockdown και επέστρεψε στην κανονικότητα. Ωστόσο, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοίδης, που επισκέφθηκε σήμερα το νησί των ανέμων επισήμανε πως το βάρος πλέον της αστυνομίας θα δοθεί στα κορονοπάρτι στις βίλες και τα κότερα.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το δελτίο ειδήσεων του Star υπάρχει νέο ειδικό σχέδιο από την ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να μπλοκαριστούν τα πάρτι σε βίλες. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, το σχέδιο των αρχών στηρίζεται στην καλή πληροφορία που έχουν πλέον οι διωκτικές αρχές για το πού και κυρίως ποιος διοργανώνει πάρτι και σε κάποιον ιδιωτικό χώρο με αντίτιμο εισόδου.

Στο στόχαστρο της ΕΛ.ΑΣ. μπαίνουν επομένως τόσο τα social media, όσο και μεσίτες που διαθέτουν προς εκμετάλλευση χώρους για πάρτι. Σε αυτή την προσπάθεια, σύμμαχος των αρχών είναι και οι επιχειρηματίες του νησιού, οι οποίοι έχουν και οικονομικό όφελος να σταματήσουν αυτά τα πάρτι, καθώς ο κόσμος μεταφέρεται από τα δικά τους μαγαζιά σε ιδιωτικά σπίτια.

Η αλλαγή της νομοθεσίας που προωθείται το επόμενο διάστημα θα δίνει τη δυνατότητα στις διωκτικές αρχές να συλλαμβάνουν επ’ αυτοφώρω τους διοργανωτές των πάρτι που γίνονται σε βίλες του νησιού. Επίσης, θα υπάρχουν drones και θερμικές κάμερες που θα «σαρώνουν» στοχοποιημένα συγκεκριμένα σημεία του νησιού.