Η σημαία της Ελλάδας και άλλων χωρών των Ολυμπιακών Αγώνων σε σαμουράι μορφή (pics)

Η σημαία της Ελλάδας και άλλων χωρών των Ολυμπιακών Αγώνων σε σαμουράι μορφή (pics)
Μία ομάδα 15 καλλιτεχνών από την Ιαπωνία μεταμορφώνει τις σημαίες των χωρών των Ολυμπιακών Αγώνων σε μορφή σαμουράι. Ανάμεσά τους φυσικά και της Ελλάδας.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες γίνονται στο Τόκιο της Ιαπωνίας και μία ομάδα καλλιτεχνών από τη χώρα, θέλησε να «μεταμορφώσει» τις σημαίες των χωρών σε μορφές σαμουράι ώστε να ωθήσουν τους ανθρώπους να αγκαλιάσουν τόσο το ολυμπιακό πνεύμα όσο και τον ιαπωνικό πολιτισμό!.

«Οι Σαμουράι είναι μοναδικοί για την Ιαπωνία και θέλουμε όλοι να γνωρίσουν τον παραδοσιακό ιαπωνικό πολιτισμό», δήλωσε ο Καμάγια Γιαμαμότο.
Η ομάδα των καλλιτεχνών ερεύνησε το νόημα και την ιστορία της σημαίας κάθε χώρας, καθώς και τα χρώματα και τον σχεδιασμό της, καθώς φυσικά και τον πολιτισμό της.

Για παράδειγμα, επειδή η μεξικανική σημαία φέρει έναν αετό σκαρφαλωμένο σε κάκτο, τρώγοντας ένα φίδι, ο Γιαμαμότο ένωσε αυτά τα στοιχεία για να δημιουργήσει έναν σαμουράι με διακριτικά φιδιού και αετού.

2

«Ελπίζουμε ότι με αυτόν τον τρόπο μπορεί να μάθουν οι άνθρωποι για τις άλλες χώρες κάποια πράγματα», λέει με τη σειρά του ο Κόζο Γιαμάντα: «Αυτό είναι άλλωστε το νόημα των Ολυμπιακών Αγώνων».
Οι στρατιώτες των Σαμουράι έχουν διαδραματίσει τεράστιο ρόλο στην ιαπωνική ιστορία τουλάχιστον στον 12ο αιώνα. Αν και οι ίδιοι οι σαμουράι δεν υπάρχουν πλέον, το "bushido" - ο τρόπος του πολεμιστή, με βάση την τιμή και την πειθαρχία - είναι ένα σύστημα αξιών που θεωρείται σημαντικό στον ιαπωνικό πολιτισμό ακόμη και σήμερα.

Η 15μελης ομάδα καλλιτεχνών δεν κερδίζει λεφτά πίσω από όλο αυτό, το έκαναν εθελοντικά στον ελεύθερο χρόνο τους και έχουν κάνει κοντά στις 100 σημαίες από τις 200 και πλέον που λαμβάνουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Έχουν ήδη δημιουργήσει και την Ελλάδα.

1

Για να είναι όσο πιο κοντά στον πολιτισμό της κάθε χώρας, όταν έχουν κάποια αμφιβολία, βάζουν στο twitter της δημιουργίες τους και ρωτούν τον κόσμο από την εκάστοτε χώρα ποιο είναι αντιπροσωπευτικό.

Για την Παραγουάη, για παράδειγμα, πολλοί χρήστες ανέφεραν τον περίφημο καταρράκτη Iguazu. Μερικές φορές βέβαια λαμβάνουν και αρνητικά σχόλια, τα οποία και αυτά είναι χρήσιμα για τις δημιουργίες τους. Το πλέον χαρακτηριστικό, η Ισπανία και ο ταύρος.

2

«Παραδέχομαι ότι ορισμένοι από τους χαρακτήρες μπορεί να είναι λίγο στερεοτυπικοί, επειδή βασίζονται σε μια ιαπωνική προοπτική», λέει ο Γιαμαμότο και προσθέτει: «Δεν γνωρίζαμε ότι οι ταυρομαχίες είναι αμφιλεγόμενες στην Ισπανία. Λάβαμε έντονη κριτική στο διαδίκτυο, οπότε την αλλάξαμε».
Άλλα σχέδια πάλι έχουν γίνει πολύ δημοφιλή σε άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Σρι Λάνκα.

4

Τα χρώματα της σημαίας της χώρας αντιπροσωπεύουν τις τρεις κύριες ομάδες εθνών της χώρας. Σινάλα, Ταμίλ και Μουσουλμάνους. Έτσι, ο σαμουράι όχι μόνο φοράει αυτά τα χρώματα, αλλά η εικόνα περιλαμβάνει επίσης ένα λιοντάρι, το οποίο είναι εμφανές στη σημαία.

4

«Λάβαμε τόσα πολλά μηνύματα στο διαδίκτυο από τη Σρι Λάνκα που μας λένε πόσο ωραίο είναι που μετατρέψαμε τη χώρα τους σε σαμουράι», λέει ο Γιαμαμότο περήφανα.

4