H Sports Interactive προσθέτει το γυναικείο ποδόσφαιρο στη σειρά Football Manager

H Sports Interactive προσθέτει το γυναικείο ποδόσφαιρο στη σειρά Football Manager
O ποδοσφαιρικός τίτλος θα ενισχυθεί και με προπονήτριες και πρωταθλήματα.

H Sports Interactive, ομάδα ανάπτυξης πίσω από τα Football Manager, ανακοίνωσε πως το γυναικείο ποδόσφαιρο έρχεται στη δημοφιλή σειρά. Ο επικεφαλής του developer, Miles Jacobson, δήλωσε μέσω ενός επίσημου blog post πως στην παρούσα φάση γίνονται οι σχετικές επενδύσεις και έχει ξεκινήσει και το motion capture σε σχετικό studio.

Στόχος της Sports Interactive είναι να προσθέσει το γυναικείο ποδόσφαιρο μέσα στους επόμενους μήνες, καθώς δεν θα είναι διαθέσιμο άμεσα με την κυκλοφορία του FM22 το φετινό φθινόπωρο. Η επένδυση από πλευράς εταιρείας θα αγγίξει τα αρκετά εκατομμύρια λίγες και οι εκτιμήσεις των ανθρώπων της είναι πως δεν θα δει άμεση απόσβεση.

FM Women Football

Η ομάδα των 1200 scouters και των συνεργατών της Sports Interactive έχει ήδη αρχίζει να «χτίζει» μια βάση δεδομένων, ενώ στην εξέλιξη της σειράς προς αυτήν την κατεύθυνση θα συμμετέχει και η Tina Keech, προπονήτρια και για χρόνια επικεφαλής ομάδων σε θέσεις εξέλιξης και ανάλυσης. Η προσθήκη του γυναικείου ποδοσφαίρου θα φέρει στο FM πρωταθλήματα, ενώ θα επιτρέπεται και η πρόσληψη γυναίκας προπονήτριας σε αντρική ομάδα και αντίστροφα.

Η ανακοίνωση πάντως έφερε ήδη κάποια αρνητικά σχόλια από χρήστες στα social media, ωστόσο ο Jacobson υπεραμύνθηκε της απόφασης λέγοντας πως «πιστεύουμε πως αυτό είναι το σωστό πράγμα που πρέπει να κάνουμε. Αν κάποιοι πιστεύουν πως η προσθήκη του γυναικείου ποδοσφαίρου στο FM θα τους καταστρέψει την εμπειρία, ας μην το αγοράσουν. Ελπίζω να βρουν αλλού την εμπειρία που ψάχνουν».