Ένταση ανάμεσα σε Τζίμα και Βλάχο για την δολοφονία στη Φολέγανδρο: «Δεν θα συζητούσα μαζί σας αν δεν ήμουν σίγουρη...» (vid)

Ένταση ανάμεσα σε Τζίμα και Βλάχο για την δολοφονία στη Φολέγανδρο: «Δεν θα συζητούσα μαζί σας αν δεν ήμουν σίγουρη...» (vid)
O δικηγόρος του καθ' ομολογία δολοφόνου της Γαρυφαλλιάς στην Φολέγανδρο, είχε μια στιγμή έντασης με την Ράνια Τζίμα με αφορμή την ύπαρξη της ιατροδικαστικής έκθεσης.

Μια μικρή ένταση δημιουργήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, ανάμεσα στην δημοσιογράφο Ράνια Τζίμα και τον δικηγόρο του 30χρονου καθ' ομολογία δολοφόνου της Γαρυφαλλιάς στην Φολέγανδρο, Γιάννη Βλάχο.

Αρχικά ο δικηγόρος ανέφερε πως: «Ζήτησε συγγνώμη αλλά δήλωσε ότι δεν είχε συνειδητοποιήσει εκείνη την στιγμή τι έκανε, διότι η συνείδησή του ήταν θολή. Λεπτομέρειες που ζητήθηκαν από τον ανακριτή, δεν μπορούσε να συνεισφέρει στην ανάκριση. Η επικοινωνία μαζί του ήταν δυνατή, εφικτή. Μετά την δωδεκάωρη νοσηλεία του στο κέντρο υγείας όπου μεταφέρθηκε μετά την πτώση συνείδησης, όπου του χορηγήθηκε φαρμακευτική αγωγή ίδια με εκείνη που του είχαν συνταγογραφήσει οι ψυχίατροι ήδη από το 2015, αγωγή την οποία αυθαιρέτως ο ίδιος δεν έπαιρνε».

«Κύριε Βλάχο επιτρέψτε μου, πριν φτάσουμε στο κομμάτι αυτό και σε όσα προηγήθηκαν της απολογίας, θέλω να σταθούμε λίγο στην έκθεση του ιατροδικαστή. Η κοπέλα φαίνεται ότι είχε ξυλοκοπηθεί άγρια. Είχε πάρα πολλά χτυπήματα στο κεφάλι που δεν δικαιολογούνται από την πτώση, την έσυρε μέχρι που έχασε τις αισθήσεις της. Δεν ήταν, δηλαδή, μια στιγμή, που την έριξε στον γκρεμό. Προηγήθηκαν πολλά πράγματα», ανέφερε η Ράνια Τζίμα.

Αρνούμενος κατηγορηματικά ότι η ιατροδικαστική έκθεση, που δείχνει τραύματα από ξυλοδαρμό και σύρσιμο στα βράχια, έχει φτάσει στα χέρια της δικαιοσύνης, ο συνήγορος του κατηγορουμένου τόνισε ότι «δεν προκύπτει από πουθενά μέχρι στιγμής ότι την χτυπούσε».

Ακολούθησε ο εξής διάλογος:

Γ.Β: Αυτό που γνωρίζετε εσείς δεν το γνωρίζω ούτε εγώ, ούτε η δικαιοσύνη.

Ρ.Τ: Η δικαιοσύνη το γνωρίζει κύριε Βλάχο...

Γ.Β: Όχι, δεν το γνωρίζει. Με συγχωρείτε πάρα πολύ.

Ρ.Τ: Το γνωρίζει, επέμεινα πολύ να το ρωτώ κύριε Βλάχο.

Γ.Β: Δηλαδή συγγνώμη, σήμερα εμείς που ανακριθήκαμε, η ανάκριση μας απέκρυψε την έκθεση; Αν το λέτε δημοσίως, να λάβω κι εγώ τα μέτρα μου.

Ρ.Τ: Αυτό που γνωρίζω εγώ και το ρεπορτάζ του Mega, είναι ότι στον ιατροδικαστή τέθηκαν μάλιστα από ανακριτή και εισαγγελέα, συγκεκριμένα ερωτήματα να απαντήσει. Επί αυτών των ζητημάτων, έκανε και την έκθεσή του.

Γ.Β: Δεν υπάρχει έκθεση, ρωτήστε τον κ. Μπογιόκα αν έχει συντάξει την έκθεσή του.

Ρ.Τ: Μα, τον κύριο Μπογιόκα ρωτήσαμε. Δεν θα έβγαινα να συζητήσω μαζί σας αν δεν ήμουν σίγουρη γι' αυτό που σας λέω.

Γ.Β: Εγώ δεν είμαι σίγουρος γι' αυτό που σας λέω; Θα κάνω μήνυση στον ανακριτή αν υπάρχει ιατροδικαστική έκθεση και δεν την έθεσε στην διάθεσή μας.

Ρ.Τ: Το αρνείστε λοιπόν;

Γ.Β: Που είναι αυτή η έκθεση, γιατί δεν την είδαμε εμείς; Μιλάμε για κάτι ανύπαρκτο, η έκθεση δεν έχει φτάσει στην δικαιοσύνη.

Ρ.Τ: Είναι απολύτως υπαρκτό. Σας λέω ειλικρινά, ότι βασανιστικά επέμεινα σ' αυτό. Επικοινωνήσαμε με τον ιατροδικαστή.

Γ. Β: Κι εγώ σας λέω δεν υπάρχει η έκθεση...

Ρ.Τ: Αν υπάρχει έκθεση θα φανεί στα επόμενα 24ωρα, πιθανώς και από αύριο.

Γ.Β: Για τώρα που μιλάμε, υπάρχει έκθεση;

Ρ.Τ: Υπάρχει και σας λέω ότι ετέθησαν συγκεκριμένα ερωτήματα μάλιστα...

Γ.Β: Δεν υπάρχει, δεν την έχουμε παραλάβει, δεν είναι στην δικογραφία.

Παράλληλα, ο δικηγόρος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να εγκαταλείψει την υπεράσπιση του 30χρονου, αν αποδειχθεί ότι ο εντολέας του κατά την τέλεση της πράξης είχε πλήρη έλεγχο της συνείδησής του.

«Ο εντολέας μου έχει ομολογήσει την πράξη. Δεν προκύπτει μέχρι στιγμής από πουθενά ότι την χτυπούσε για ώρα. Σας δηλώνω ευθαρσώς ότι αν αποδειχθεί ότι ο εντολέας μου κατά την τέλεση της πράξης είχε πλήρη έλεγχο της συνείδησής του, εγώ δεν έχω κανέναν υπερασπιστικό λόγο στο πλάι του. Ανέλαβα την υπεράσπισή του διότι η οικογένειά του μου έφερε ένα χαρτί από δημόσιο ψυχιατρείο που έλεγε ότι είναι διπολικός από το 2015...», ανέφερε μεταξύ άλλων.

«Πρέπει να δούμε αν ο συγκεκριμένος, όταν προέβη σε αυτήν την αποτρόπαια πράξη είχε έλεγχο της συνείδησής του. Αν είχε, να φάει την ποινή που προβλέπει ο νόμος και εγώ θα είμαι από αυτούς που θα φωνάζουν να πάει όσο πιο βαθιά γίνεται...», τόνισε ο συνήγορος του 30χρονου.

«Δεν έκανε απόπειρα αυτοκτονίας»

Ο κ. Βλάχος χαρακτήρισε «φήμη» τις πρωινές πληροφορίες για απόπειρα αυτοκτονίας του 30χρονου, επισημαίνοντας πως: «Yπήρξε μια τέτοια φήμη όταν όμως μίλησα με τον γιατρό με διαβεβαίωσε ότι επρόκειτο για μια πτώση συνείδησης. Έχασε τις αισθήσεις του, βυθίστηκε».

Όπως επισημαίνει ο συνήγορος του 30χρονου, ο δράστης έχασε δύο φορές τις αισθήσεις του, ωστόσο δεν έκανε ποτέ απόπειρα αυτοκτονίας.