Χαρδαλιάς: «Όλοι οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε εστίαση και τουρισμό θα κάνουν υποχρεωτικά ένα self και ένα rapid test κάθε εβδομάδα»

Χαρδαλιάς: «Όλοι οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε εστίαση και τουρισμό θα κάνουν υποχρεωτικά ένα self και ένα rapid test κάθε εβδομάδα»
Σε ένα self και σε ένα rapid test κάθε εβδομάδα θα πρέπει να υποβάλλονται όσοι εργάζονται στον τομέα του τουρισμού και της εστίασης και δεν έχουν εμβολιαστεί.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς στην ενημέρωση του υπουργείου Υγείας την Πέμπτη (22/7), ανακοίνωσε πως όλοι οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε εστίαση και τουρισμό θα κάνουν υποχρεωτικά ένα self και ένα rapid test κάθε εβδομάδα.

«Τα επόμενα 24ωρα θα αξιολογηθεί η παράταση ή όχι των μέτρων στη Μύκονο»

Παράλληλα ανακοίνωσε πως τα πρόσθετα μέτρα που ξεκίνησαν να εφαρμόζονται στη Μύκονο από το Σάββατο δείχνουν ότι κατάφεραν μερικώς να ανακόψουν την περαιτέρω διασπορά του ιού και την εκθετική αύξηση των κρουσμάτων.

Μέτρα τα οποία ισχύουν μέχρι τη Δευτέρα (26/7) το πρωί και των οποίων την παράταση ή όχι, όπως ανακοίνωσε: «θα αξιολογήσουμε τα επόμενα 24ωρα και εγκαίρως θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις».

Ο κ. Χαρδαλιάς σημείωσε πως τα δεδομένα στη Μύκονο δείχνουν υψηλή επιδημιολογική επιβάρυνση, αλλά και μερική σταθεροποίηση της κατάστασης, ενώ αρχίζει και να διαφαίνεται και μια μικρή τάση μείωσης.

Ταυτόχρονα, επισήμανε πως προέκυψε ότι δεν υπάρχουν νέες συρροές στο νησί και ότι τα όποια νέα κρούσματα σχετίζονται με τις ήδη υφιστάμενες συρροές των προηγούμενων εβδομάδων.