Τα 10 σημαντικότερα «Σαν Σήμερα»: Ο άνθρωπος πάτησε στο φεγγάρι

Τα 10 σημαντικότερα «Σαν Σήμερα»: Ο άνθρωπος πάτησε στο φεγγάρι
Στις 20 Ιουλίου το 1969, ο Αμερικανός αστροναύτης Νιλ Άρμστρονγκ γίνεται ο πρώτος άνθρωπος που πατά το πόδι του στη Σελήνη.

Μεγάλη μέρα για την ανθρωπότητα η 20η Ιουλίου, καθώς το 1979 οι αστροναύτες Νηλ Άρμστρονγκ και Μπαζ Όλντριν γίνονται οι πρώτοι άνθρωποι που προσεδαφίζονται στη Σελήνη. Ο Νηλ Άρμστρονγκ πατάει πρώτος το πόδι του στη Σελήνη, λέγοντας το θρυλικό «ένα μικρό βήμα για τον άνθρωπο και ένα μεγάλο για την ανθρωπότητα».

Σε σημαντικά γεγονότα της 20 Ιουλίου είχαμε:

356μ.Χ.: Γεννήθηκε ο Μέγας Αλέξανδρος, Βασιλιάς των Μακεδόνων.

1885: Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία Αγγλίας νομιμοποιεί τον επαγγελματισμό στο ποδόσφαιρο.

1934: Εργατική αναταραχή στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής: Η αστυνομία της Μινεάπολης ανοίγει πυρ εναντίον οδηγών φορτηγών, σκοτώνοντας 2 και τραυματίζοντας 67.

1935: Αεροσκάφος της KLM πετώντας από το Μιλάνο προς τη Φραγκφούρτη συντρίβεται σε βουνό της Ελβετίας, σκοτώνοντας δεκατρία άτομα.

1936: Γίνεται η πρώτη τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία. Η προθιέρια Κούλα Πράτσικα ανάβει τη δάδα του πρώτου λαμπαδηδρόμου Κώστα Κονδύλη. Η φλόγα θα φτάσει στο Βερολίνο 11 μέρες αργότερα, από 3.840 λαμπαδηδρόμους.

1944: Σημειώνεται αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας κατά του Αδόλφου Χίτλερ. Οι πρωταίτιοι -στρατηγός Λούντβιχ Μπεκ, στρατηγός Ρούντολφ Σμουντ, συνταγματάρχης Κλάους Σενκ φον Στάουφενμπεργκ, συνταγματάρχης Μερτζ και υπολοχαγός Βέρνερ φον Χέφεν- είτε αυτοκτονούν, είτε εκτελούνται.

1949: Το Ισραήλ και η Συρία υπογράφουν εκεχειρία για να τερματίσουν το 19μηνο πόλεμο.

1969: Ο Αμερικανός αστροναύτης Νιλ Άρμστρονγκ γίνεται ο πρώτος άνθρωπος που πατά το πόδι του στη Σελήνη.

1973: Πέθανε ο Μπρους Λι, καλλιτεχνικό ψευδώνυμο του Λιου Γιουέν Καμ, κινεζικής καταγωγής αμερικανός ηθοποιός, που διακρίθηκε σε ταινίες καράτε.

1989: Πέθανε ο Γιάννης Τσαρούχης, Έλληνας ζωγράφος.