Εκρηκτική αύξηση ιικού φορτίου στα λύματα της Αττικής

Εκρηκτική αύξηση ιικού φορτίου στα λύματα της Αττικής
Τρομακτική είναι αύξηση του ιικού φορτίου κορονοϊού στα λύματα της Αττικής σύμφωνα με τον καθηγητή Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ.

Τον «κώδωνα» του κινδύνου κρούει ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ, Νίκος Θωμαΐδης για την κατάσταση της πανδημίας του κορονοϊού, αφού όπως αποκάλυψε έχει διαπιστωθεί τρομακτική αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα της Αττικής, το οποίο θα οδηγήσει σε αύξηση κρουσμάτων μέσα στις επόμενες μέρες.

Έως και 1.500 κρούσματα την ημέρα στην Αττική

Ο καθηγητής μιλώντας στον Ant1 ανέφερε ότι την τελευταία εβδομάδα σημειώθηκε αύξηση του ιικού φορτίου η οποία άγγιξε το 170%. Σύμφωνα με τον ίδιο, μετά από αυτά τα δεδομένα το τέταρτο κύμα έχει ξεκινήσει. Όπως σημείωσε στην Αττική τα ημερήσια κρούσματα θα ξεπεράσουν τα 1.5000 μέσα στην εβδομάδα.

«Είναι εντυπωσιακή η αύξηση που παρατηρήθηκε το τελευταίο διάστημα στην Αττική. Αυτό ξεκινά από τις μικρότερες ηλικίες, κάτω των 30 ετών. Το σημαντικότερο στην όλη κατάσταση και το πιο ανησυχητικό είναι ότι έχουμε ξεκινήσει να παρατηρούμε μια αύξηση στις εισαγωγές στα νοσοκομεία» είπε χαρακτηριστικά ο καθηγητής. Την ίδια στιγμή εξήγησε ότι αυτή η αύξηση των εισαγωγών φαίνεται να είναι μικρότερη σε σχέση με τα προηγούμενα κύματα. «Όμως, αυτό που μένει είναι να δούμε αν θα μεταφραστούν αυτές οι εισαγωγές σε νοσηλείες σε ΜΕΘ» υπογράμμισε ο καθηγητής.

Πρέπει να αυξηθεί η εμβολιαστική κάλυψη

Με αφορμή τα περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν στη Μύκονο ο κ. Θωμαΐδης υποστήριξε πως μια από τις καλύτερες κινήσεις για να καταπολεμηθεί η πανδημία είναι ο εμβολιασμός, καθώς έχει άμεσα αποτελέσματα. «Πιστεύω ότι τα περιοριστικά μέτρα δεν εφαρμόζονταν από τον Μάρτιο» ανέφερε ο καθηγητής και κάλεσε τους πάντες να πάνε να εμβολιαστούν, καθώς αυτό θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στο να αλλάξουν τα χαρακτηριστικά του τέταρτου κύματος σε σύγκριση με τα προηγούμενα. «Πρέπει να πείσουμε τον κόσμο να πάει να εμβολιαστεί, διότι πρέπει να αυξήσουμε την εμβολιαστική μας κάλυψη» είπε καταλήγοντας ο καθηγητής.

Πηγή: Reader.gr