Τα 10 σημαντικότερα «Σαν Σήμερα»: Ο δημοσιογράφος Σωκράτης Γκιόλιας δολοφονείται εν ψυχρώ έξω από το σπίτι του

Τα 10 σημαντικότερα «Σαν Σήμερα»: Ο δημοσιογράφος Σωκράτης Γκιόλιας δολοφονείται εν ψυχρώ έξω από το σπίτι του
Ο Σωκράτης Γκιόλιας πυροβολήθηκε 13 φορές έξω από το σπίτι του στην Ηλιούπολη.

Στις 19 Ιουλίου 2010 ο δημοσιογράφος Σωκράτης Γκιόλιας δολοφονήθηκε έξω από το σπίτι του, στην Ηλιούπολη. Ο δημοσιογράφος πυροβολήθηκε 13 φορές από μικρή απόσταση. Την ευθύνη ανέλαβε η τρομοκρατική οργάνωση «Σέχτα Επαναστατών», ενώ έως σήμερα οι δράστες της επίθεσης παραμένουν ασύλληπτοι.

Οι δράστες, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, χτύπησαν το κουδούνι νωρίς το πρωί και με κάποια πρόφαση του ζήτησαν να κατέβει στην είσοδο της πολυκατοικίας, όπου και τον περίμεναν για να τον πυροβολήσουν.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή το θύμα δέχτηκε και τις 13 σφαίρες στο σώμα. Οι περισσότερες είχαν πύλη εισόδου από πίσω ενώ δέχτηκε και τρεις σφαίρες στο κεφάλι.

Από την έρευνα της αστυνομίας προέκυψε ότι τα δύο όπλα των δραστών χρησιμοποιήθηκαν σε προηγούμενες επιθέσεις της τρομοκρατικής οργάνωσης «Σέχτα Επαναστατών».

Η «Σέχτα Επαναστατών» ανέλαβε την ευθύνη για τη δολοφονία του δημοσιογράφου με προκήρυξή της που στάλθηκε στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», στις 27 Ιουλίου.

Τα σημαντικότερα γεγονότα της 19ης Ιουλίου...

1780: Ο Κωνσταντίνος Κολοκοτρώνης, πατέρας του Θεόδωρου, και άλλοι αγωνιστές, αφού πολιορκήθηκαν στη Μάνη από τους Τούρκους, βγαίνουν από τα οχυρά τους και κατακρεουργούνται.

1870: Η Γαλλία κηρύσσει τον πόλεμο στην Πρωσία. Είναι η αρχή μιας μακράς αλυσίδας πολέμων ανάμεσα στη Γαλλία και τη Γερμανία, με έπαθλο τις περιοχές Αλσατίας και Λορένης και επακόλουθο τους παγκόσμιους πολέμους του 20ου αιώνα.

1947: Γεννήθηκε ο Μπράιαν Μέι, Άγγλος μουσικός, κιθαρίστας των Queen.

1967: Οι Beatles προτίθενται να αγοράσουν το νησάκι Αγία Τριάδα, που βρίσκεται στα ανοιχτά της Ερέτριας και μοιάζει με κιθάρα. Το σχέδιό τους, τελικά, θα ναυαγήσει.

1969: Πέθανε ο Στρατής Μυριβήλης, φιλολογικό ψευδώνυμο του Μιχαήλ Σταματόπουλου, Έλληνας μυθιστοριογράφος και διηγηματογράφος.

1974: Ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος μεταβαίνει από το Λονδίνο στη Νέα Υόρκη και μιλά στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, καταγγέλλοντας το στρατιωτικό καθεστώς της Αθήνας για παραβίαση της ανεξαρτησίας και της κυριαρχίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

1985: Καταρρέει το φράγμα Βαλ ντι Στάβα στην Ιταλία προκαλώντας το θάνατο 268 ανθρώπων.

1989: Η Βουλή αποφασίζει την παραπομπή του Ανδρέα Παπανδρέου, του Μένιου Κουτσόγιωργα, του Γιώργου Πέτσου, του Δημήτρη Τσοβόλα και του Παναγιώτη Ρουμελιώτη στην Ειδική Ανακριτική Επιτροπή για το σκάνδαλο των ΔΕΚΟ, που κατέθεσαν τα χρήματά τους στην Τράπεζα Κρήτης.

1992: Η ιταλική μαφία σε συνεργασία με τις ιταλικές υπηρεσίες πληροφοριών παγιδεύουν με βόμβα το αυτοκίνητο του δικαστή Πάολο Μπορσελίνο. Από την έκρηξη πεθαίνει ο δικαστής και πέντε μέλη της συνοδείας του.

2010: Ο Σωκράτης Γκιόλιας, Έλληνας δημοσιογράφος, πέφτει θύμα της τρομοκρατικής οργάνωσης «Σέχτα Επαναστατών».