Οι περιοχές που κινδυνεύουν με lockdown μετά τη Μύκονο, ποια μέτρα βρίσκονται στο «τραπέζι» (vid)

Οι περιοχές που κινδυνεύουν με lockdown μετά τη Μύκονο, ποια μέτρα βρίσκονται στο «τραπέζι» (vid)
Μουδιασμένοι είναι οι επιχειρηματίες και οι μόνιμοι κάτοικοι της Μυκόνου μετά το lockdown. Σε ποια άλλα νησιά ενδέχεται να επιβληθούν μέτρα.

«Το παράδειγμα της Μυκόνου ξεκάθαρα δείχνει ότι είμαστε σε δεύτερη σεζόν Covid. Όπου δεν τηρούνται τα μέτρα κινδυνεύει η τοπική οικονομία με ό,τι αυτό συνεπάγεται»: αυτό τονίζει σε δήλωση του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος της πανελλήνιας ομοσπονδίας ξενοδόχων Γρηγόρης Τάσιος και υπογραμμίζει: «Ανησυχία υπάρχει, όπως έχω πει πριν από δύο μήνες, τα επιδημιολογικά δεδομένα κρίνουν και την εξέλιξη της σεζόν».

Προς το παρόν η χώρα είναι σε καλύτερα επίπεδα από 2020 τονίζει ο κύριος Τάσιος, ωστόσο σημειώνει ότι η Μύκονος ήταν το πρώτο καμπανάκι, εάν δεν τηρηθούν τα μέτρα σχολαστικά και δεν προχωρήσει ο εμβολιασμός, μπορεί να μην έχουμε σεζόν μετά τον Αύγουστο.

Εστιάζοντας στις ακυρώσεις στο νησί των ανέμων, ο πρόεδρος της ΠΟΞ κάνει λόγο για λογικές ακυρώσεις που προέρχονται από Έλληνες και ξένους, όπως εξηγεί.

«Μοντέλο» Μυκόνου και σε άλλες πέντε περιοχές

Αύξηση 300% στα ενεργά κρούσματα και υπερδιπλασιασμός των μολύνσεων σε μόλις 24 ώρες, ήταν οι λόγοι που οδήγησαν την κυβέρνηση στην άμεση λήψη μέτρων στη Μύκονο.

Παράλληλα, τα ξέφρενα πάρτι σε βίλες του νησιού αποτελούν μόνιμη πηγή ανησυχίας.

Την ίδια ώρα, στη Μύκονο, ο ντόπιος πληθυσμός είναι εμβολιασμένος σχεδόν στο 85%, ωστόσο στο νησί βρίσκονται και πολλοί εποχικοί υπάλληλοι. Τα νέα μέτρα έχουν οδηγήσει σε απόγνωση τους επιχειρηματίες, που βλέπουν το καλοκαίρι να χάνεται, σύμφωνα με το Mega.

Στο «κόκκινο», όμως είναι και Ηράκλειο, Ρέθυμνο, Σαντορίνη, αλλά και η Πάρος και η Ίος, με το ενδεχόμενο του lockdown και σε αυτές τις περιοχές να είναι υπαρκτό.

«Όμως δεν αποκλείεται να συμβεί και σε άλλες περιοχές, σύμφωνα με τα απογευματινά στοιχεία που παρουσιάστηκαν χθες (17/7). Πρόκειται για γνωστές παραθαλάσσιες περιοχές που είτε βρίσκονται στα βόρεια, είτε κάτω χαμηλά στην Πελοπόννησο», ανέφερε ο δημοσιογράφος του Mega.

Ποια μέτρα βρίσκονται στο «τραπέζι»

Η κυβέρνηση παρακολουθεί την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων και όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, όπου προκύπτει ανάγκη θα γίνεται εφαρμογή μέτρων τοπικού χαρακτήρα.

Όλα θα γίνονται με απολύτως τοπικά κριτήρια ανάλογα με την περίπτωση από ένα πακέτο επιλογών που έχει ήδη διαμορφωθεί. Οι επιλογές που έχει η κυβέρνηση από αυτό το πακέτο, σύμφωνα με ρεπορτάζ που μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, είναι:

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τα μεσάνυχτα
  • «Σιωπητήριο» στη μουσική
  • Περιορισμός ατόμων ανά τραπέζι στην εστίαση
  • Αναστολή εκδηλώσεων, πανηγυριών, θρησκευτικών λειτουργιών
  • Μάσκες παντού και σε εξωτερικούς χώρους