Πέτσας για υποχρεωτικό εμβολιασμό: «Έρχεται η σειρά των εκπαιδευτικών»

Πέτσας για υποχρεωτικό εμβολιασμό: «Έρχεται η σειρά των εκπαιδευτικών»
Ο Στέλιος Πέτσας επεσήμανε πως η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού είναι ένα προσωρινό μέτρο αντιμετώπισης του κορονοϊού.

Ο Στέλιος Πέτσας μίλησε στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Καλημέρα» και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού και την πιθανότητα απολύσεων για όσους δεν θέλουν να εμβολιαστούν.

Όπως επεσήμανε, πρόκειται για ένα προσωρινό μέτρο αντιμετώπισης του κορονοϊού, καθώς μοναδικός στόχος είναι να αποφευχθεί η έξαρση της πανδημίας.

«Θα εξαντληθούν όλα τα περιθώρια για να μην φτάσουμε σε απολύσεις»

Σχετικά με όσους δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν, διευκρίνισε πως «πρώτα θα εξαντληθούν όλα τα περιθώρια, ώστε να μην φτάσουμε σε απολύσεις».

Τόνισε, δε, ότι το πλαίσιο εργασιακών σχέσεων και στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα είναι αρκετά ευέλικτο, επομένως μπορεί να βρεθεί τρόπος να συνεχίσουν να παρέχονται οι υπηρεσίες χωρίς να πληγεί ούτε ο πολίτης ούτε και ο εργαζόμενος.

Όσον αφορά τους επόμενους κλάδους, στους οποίους μπορεί να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός, ο κ. Πέτσας είπε ότι αναμένεται να ληφθεί απόφαση για τους εκπαιδευτικούς και τους δημοσίους υπαλλήλους που βρίσκονται σε υπηρεσίες πρώτης γραμμής. «Πιο μεγάλο θέμα είναι των εκπαιδευτικών», τόνισε.

Είπε, επίσης, πως είναι κάτι που σταθμίζεται στις αποφάσεις της κυβέρνησης, ενώ τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν ανακοινώσεις.