Σάλος στη Γερμανία με τα γέλια του πρωθυπουργού Β. Ρηνανίας-Βεστφαλίας την ώρα που θρηνούν 141 νεκρούς (vid)

Σάλος στη Γερμανία με τα γέλια του πρωθυπουργού Β. Ρηνανίας-Βεστφαλίας την ώρα που θρηνούν 141 νεκρούς (vid)
Όσο Ομοσπονδιακός Πρόεδρος Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ εξέφραζε τη θλίψη του για την απώλεια 141 ανθρώπινων ζωών, ο πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας 'Αρμιν Λάσετ γελούσε.

Βράζουν στη Γερμανία με τον πρωθυπουργό της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας 'Αρμιν Λάσετ, ο οποίος απεικονίζεται σε βίνετο να γελάει, την ώρα που ο Ομοσπονδιακός Πρόεδρος Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ εκφράζει τη θλίψη του για την απώλεια 141 ανθρώπινων ζωών και τις καταστροφές στην περιοχή.

Ο πρωθυπουργός της Ρηνανίας-Βεστφαλίας συνόδευε τον Ομοσπονδιακό Πρόεδρο κατά την επίσκεψή του στο Έρφστατ, την πόλη η οποία επλήγη σφόδρα από τις φονικές καταιγίδες των προηγούμενων ημερών και, όσο ο τελευταίος μιλούσε στον Τύπο, στεκόταν λίγο πιο πίσω και γέλαγε, κάτι που έπιασε η κάμερα και κάνει τον γύρω του διαδικτύου.

«Θρηνούμε με όσους έχουν χάσει την οικογένεια, τους γνωστούς, τους συγγενείς τους», είπε ο κ. Σταϊνμάιερ και πίσω του ο 'Αρμιν Λάσετ γελούσε για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα συζητώντας με κάποιους από τους συνεργάτες του.

«Δεν μπορεί και να συμπονάς και να γελάς. Δεν γίνεται», ήταν το σχόλιο της BILD, ενώ ο Γενικός Γραμματέας του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) Λαρς Κλινγκμπάιλ ανέφερε: «Ο τρόπος με τον οποίο ο 'Αρμιν Λάσετ ξεκαρδίζεται στο παρασκήνιο ενώ ο Ομοσπονδιακός Πρόεδρος μιλάει για τα θύματα είναι άσεμνος και εξωφρενικός. Λένε ότι σε περιόδους κρίσης, εμφανίζεται ο χαρακτήρας. Όποιος γελάει σε τόσο δύσκολες καταστάσεις χωρίς να συναισθάνεται, αποκλείει ο ίδιος τον εαυτό του».

Ο επικεφαλής του SPD στη Βόρεια Ρηνανία - Βεστφαλία Τόμας Κουρσνάτι δήλωσε άναυδος: «Απλώς δεν μπορώ να το πιστέψω», έγραψε στο Twitter.