Τα 6 από τα 10 κρούσματα κορονοϊού είναι μετάλλαξη Δέλτα στην Ελλάδα (vid)

Τα 6 από τα 10 κρούσματα κορονοϊού είναι μετάλλαξη Δέλτα στην Ελλάδα (vid)
Η εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα στη χώρα μας είναι ραγδαία καθώς εντοπίζεται στο 60% των νέων κρουσμάτων.

Η μετάλλαξη Δέλτα του κορονοϊού, όχι απλά βρίσκεται στη χώρα μας, αλλά επικρατεί πλέον μεταξύ των κρουσμάτων, καθώς από τα 10 που εντοπίζονται τα 6 είναι μετάλλαξη Δέλτα. Την ίδια ώρα αυξάνονται και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία.

Η εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα στη χώρα μας είναι ραγδαία καθώς εντοπίζεται στο 60% των νέων κρουσμάτων. Οι ειδικοί, την ίδια ώρα, προειδοποιούν ότι το τέταρτο κύμα πανδημίας θα χτυπήσει κυρίως τους ανεμβολίαστους, που είναι εντελώς απροστάτευτοι στον ιό και τις επιπλοκές που προκαλεί.

«Από τη στιγμή που έχει κυριαρχήσει η μετάλλαξη Δέλτα και εφόσον δεν θα υπάρχουν πια στελέχη της Άλφα, όλοι θα συναντηθούμε με τον ιό το επόμενο εξάμηνο. Το θέμα είναι το πώς θα μας βρει ο ιός και ο ιός δεν θα χαριστεί σε κανέναν το θέμα είναι να τον φέρουμε στο δικό μας τερέν» ανέφερε ο καθηγητής Νίκος Τζανακάκης.

Την ίδια ώρα έχουν αυξηθεί οι εισαγωγές στα νοσοκομεία, καθώς από τα 1327 κρούσματα και τις 68 εισαγωγές του περασμένου Σαββάτου φτάσαμε στα 2691 με τις εισαγωγές στα νοσοκομεία να αγγίζουν τις 101.