Ορέστης Τζιόβας: «Ο Πέτρος Φιλιππίδης είχε πολύ κακή συμπεριφορά, μιλούσε προσβλητικά»

Ορέστης Τζιόβας: «Ο Πέτρος Φιλιππίδης είχε πολύ κακή συμπεριφορά, μιλούσε προσβλητικά»
Ο Ορέστης Τζιόρβας μίλησε για την συμπεριφορά του Πέτρου Φιλιππίδη.

«Είχε πολύ κακή συμπεριφορά, μιλούσε σε όλους μας προσβλητικά», λέει ο Ορέστης Τζιόβας για τον Πέτρο Φιλιππίδη και υποστήριξε πως η έπαρσή του ήταν «τρομερή».

«Συνέχισα τη συνεργασία, παρότι είχε πολύ κακή συμπεριφορά. Μιλούσε σε όλους μας προσβλητικά, είχε το ύφος πως “εγώ γα… και δέρνω και όποιος μιλήσει, τον γα…”. Είχε τρομερή έπαρση, ένας άνθρωπος που έγινε ότι έγινε από την αγάπη του κοινού. Προτού συνεργαστούμε, έβλεπα ότι είναι ένας καλός ηθοποιός, αλλά μέχρι εκεί», είπε ο Ορέστης Τζιόβας στο περιοδικό ΕΓΩ.

Για τις καταγγελίες σεξουαλικών παρενοχλήσεων, βιασμών και bullying στον χώρο του θεάτρου, ο Ορέστης Τζιόβας λέει πως «στον κλάδο μας είναι πολύ πιο εύκολο να μιλήσεις γι’ αυτά, γιατί είμαστε δημόσια πρόσωπα και ότι πούμε έχει βάρος. Το θέατρο σίγουρα θα βγει πολύ καλύτερο μέσα από όλο αυτό, γιατί δεν μπορεί να πληγεί από τίποτα. Θέλω, όμως, να εστιάσω ότι άλλοι χώροι, όπως στην εστίαση, μια σερβιτόρα που δουλεύει σε ένα καφέ και ο πελάτης ή το αφεντικό της την παρενοχλεί, δεν έχει κανένα βήμα να βγει να μιλήσει. Βρίσκεται εκεί και συνεχίζει».

«Η σεξουαλική παρενόχληση υπάρχει σε όλους τους χώρους και στη δημοσιογραφία. Μου έκανε εντύπωση ότι στις εκπομπές που πήγαινα μου έλεγαν εκτός αέρα «δεν φαντάζεσαι τι συμβαίνει στους δημοσιογράφους». Στον αέρα, ωστόσο, ασχολούνταν μόνο με το θέατρο. Το βρίσκω τραγικό ότι φοβούνται να μιλήσουν γιατί θα χάσουν τη δουλειά τους», συμπλήρωσε ο ηθοποιός.

Όσο για το αν έχει βιώσει κακοποιητική συμπεριφορά απαντά: «και σεξουαλική παρενόχληση έχω δεχτεί, αλλά δεν είναι εύκολο κάποιος να κάνει κάτι παραπάνω σε εμένα. Είναι και θέμα χαρακτήρα, δεν σηκώνω μύγα στο σπαθί μου. Λέω ως εδώ και θα πάω να δουλέψω σερβιτόρος, δεν με νοιάζει». Σε ερώτηση για το αν η υποκριτική έχει τελειώσει για τον Δημήτρη Λιγνάδη, ο Ορέστης Τζιόβας απαντά: «αν το συγχωρέσει αυτό το πράγμα ο κόσμος, θα πάω σε άλλη χώρα σίγουρα».

Πηγή: reader.gr