Τουρκική ακταιωρός άνοιξε πυρ κατά σκάφους του κυπριακού λιμενικού και το καταδίωξε (vids)

Τουρκική ακταιωρός άνοιξε πυρ κατά σκάφους του κυπριακού λιμενικού και το καταδίωξε (vids)
Απίστευτη πρόκληση από την Τουρκία, καθώς ακταιωρός της καταδίωξε πλοιάριο του κυπριακού λιμενικού και δεν δίστασε να ανοίξει πυρ.

Στα «κόκκινα» έφτασε η προκλητικότητα της Τουρκίας, την ώρα που ο Ταγίπ Ερντογάν προπαγανδίζει με βίντεο για τη «γαλάζια πατρίδα» και ετοιμάζει φιέστα στο ψευδοκράτος για την 47η επέτειο της εισβολής στο βόρειο τμήμα της Κύπρου.

Το περιστατικό όμως με πλοιάριο του κυπριακού λιμενικού ξεπέρασε τα εσκαμμένα, καθώς τουρκική ακταιωρός άνοιξε πυρ στην ακριτική Τηλλυρία, ώστε να αναγκάσει το σκάφος να αποσυρθεί από περιοχή στην οποία περιπολούσε.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστο Ανδρέου, το σκάφος τoυ λιμενικού με έδρα το αλιευτικό καταφύγιο του Κάτω Πύργου και τριμελές πλήρωμα, γύρω στις 03:30 τα ξημερώματα βρισκόταν σε περιπολία για αντιμετώπιση του φαινομένου της παράνομης μετανάστευσης 11 ναυτικά μίλια ανοικτά της Τηλλυρίας.

Η τουρκική ακταιωρός εμφανίσθηκε στην περιοχή με επιθετικές προθέσεις και άρχισε να καταδιώκει το μικρό σκάφος του λιμενικού, κάνοντας μάλιστα και χρήση πυρών για εκφοβισμό.

Στη συνέχεια καταδίωξε το πλοιάριο του λιμενικού, σχεδόν μέχρι την είσοδο του αλιευτικού καταφυγίου.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Υπουργείου Άμυνας, Χρίστο Πιερή, «δεν πρόκειται για ένα απλό περιστατικό». Μιλώντας στην Πρώτη Εκπομπή του Sigma, σημείωσε ότι «το θέμα διερευνάται, με το κέντρο επιχειρήσεων της Εθνικής Φρουράς να συλλέγει πληροφορίες για να προχωρήσει το αρμόδιο Υπουργείο σε ενέργειες».