Το Λιμενικό έπιασε δουλειά, τεράστια ουρά στο λιμάνι του Πειραιά (vid)

Το Λιμενικό έπιασε δουλειά, τεράστια ουρά στο λιμάνι του Πειραιά (vid)
Το λιμενικό ελέγχει τα πιστοποιητικά των επιβατών.

Αυστηροί έλεγχοι έχουν αρχίσει από το πρωί (15/7) στα πλοία με το Λιμενικό να έχει αναλάβει δράση, αφού κρίθηκε ότι η διαδικασία πριν δεν ήταν επαρκής. Οι έλεγχοι επιβίβασης εμβολιασμένων και μη στα πλοία είναι διπλοί, με τους ταξιδιώτες να βρίσκονται στο λιμάνι 1,5 πριν από την αναχώρηση.

Οι Λιμενκοί αρχικά τσεκάρουν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης και τα rapid test 48 ωρών ή PCR test 72 ωρών και στην συνέχεια ακολουθεί νέος έλεγχος από τα στελέχη της εταιρείας για να τσεκάρουν τα εισιτήρια.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε από τον υπουργό Ναυτιλίας, Γιάννη Πλακιωτάκη, έτσι ώστε οι έλεγχοι να είναι σαρωτικοί και ενδελεχείς, προκειμένου να μειωθούν όσο το δυνατόν οι πιθανότητες διασποράς του κορονοϊού.

Από το πρωί της Πέμπτης (15/7) έχει σχηματιστεί μια τεράστια ουρά περίπου 200 μέτρων, με τους επιβάτες να βρίσκονται περίπου δύο ώρες νωρίτερα πριν από την επιβίβασή τους.

Η κίνηση τα στα λιμάνια είναι αντίστοιχη με εκείνης του 2019, δηλαδή προ εποχής κορονοϊού και πολύ πιο αυξημένη από πέρυσι.