Συγκλόνισε με την γυμνή της ανάρτηση η Κλέλια Ρένεση: «Όχι ανόητε, το σώμα μας δεν είναι το πεδίο βολής σου» (pic)

Συγκλόνισε με την γυμνή της ανάρτηση η Κλέλια Ρένεση: «Όχι ανόητε, το σώμα μας δεν είναι το πεδίο βολής σου» (pic)
Το μήνυμα της Κλέλιας Ρένεση για τη βία.

Το δικό της μήνυμα για την καταπολέμηση της βίας των γυναικών έστειλε η Κλέλια Ρένεση με έναν ξεχωριστό τρόπο. Η ηθοποιός δημοσίευσε στον λογαριασμό της στο instagram μια ολόγυμνη φωτογραφία αγκαλιά με την κόρη της, όταν μικρή ήταν δύο μηνών.

Τη φωτογραφία συνοδεύει και ένα μακροσκελές μήνυμα, με το οποίο η Κλέλια Ρένεση αναφέρεται στο γυναικείο κορμί και το πώς αντιμετωπίζεται μέσα σε μια πατριαρχική κοινωνία.

Συγκεκριμένα έγραψε: «Πριν 2 χρόνια ακριβώς, κρατούσα την 2 μηνών κόρη μου γυμνούλα, ακριβώς όπως την γέννησα και όπως γεννήθηκα και εγώ. Την προετοίμαζα να μπει πρώτη φορά στην αγκαλιά της θάλασσας και να μάθει να θεραπεύεται απ’ αυτήν. Γυμνές και οι δυο σε χορό με τα κύματα. Όπως στην κοιλιά της μάνας μας. Όσα αίσχη κ να γίνουν, όσο κ αν η πατριαρχική κοινωνία αρρωσταίνει τις κόρες μας, τόση και περισσότερη κόντρα θα υψώνουμε εμείς. Για τις αδελφές μας, τις κόρες μας, για τα θηλυκά όλου του κόσμου.

Όχι ανόητε. Το σώμα μας δεν είναι το πεδίο βολής σου, ούτε τόπος εκτόνωσης σου, ούτε καν στη διάθεση σου. Είμαστε αρχέγονα πανίσχυρα όντα μαγικά, με εντολές πανάρχαιες κ γνώσεις μυστικές. Γεννάμε τη ζωή κ την θεριεύουμε, κρατάμε το συμπάν στη θέση του, γεμίζουμε την πλάση με αγάπη και φροντίδα. Αν σε ένα γυναίκειο κορμί, εσύ βλέπεις μόνο το σκεύος ηδονής σου κ όχι το μεγαλείο του, είσαι ανάπηρος σε όλα τα τερεν και τζάμπα σου δόθηκε το δώρο της ηδονής.

Δεν θα φοβίσετε τις γυναίκες να πλάσουν τον κόσμο που ονειρευθήκαν. Δεν θα μειώσετε ούτε πόντο το μεγαλείο μας κ την αποστολή μας. Είμαστε γυναίκες, είμαστε ελεύθερες, είμαστε οι μανάδες οι γιαγιάδες κ οι προγιαγιάδες σας κ οποίο τσογλάνι ασελγεί πάνω μας θα το φάει το μαύρο σκότος. Καμία μονή, καμία μονή, ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ».