Διαθέσιμα από αύριο και στην Ελλάδα τα YouTube Shorts (vids)

Διαθέσιμα από αύριο και στην Ελλάδα τα YouTube Shorts (vids)
H μάχη YouTube-TikTok και στη χώρα μας ανάβει για τα καλά.

Η δημοφιλία του TikTok στις μικρότερες ηλικίες κάνει την Google να φέρει τα YouTube Shorts σε 100 ακόμη χώρες, μέσα στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και η Ελλάδα. Έτσι, από τις 14 Ιουλίου κι έπειτα, οι Έλληνες δημιουργοί θα μπορούν να παράξουν ακόμη πιο εύκολα περιεχόμενο μικρής διάρκειας, ακόμη και από το κινητό τους τηλέφωνο.

Με αυτόν τον τρόπο, θα υπάρχει άλλος ένας τρόπος επικοινωνίας με το κοινό και με πολύ πιο άμεσο τρόπο, μέσα από το ίδιο κανάλι, αλλά με άλλης μορφής υλικό.

Από αύριο λοιπόν, οι Έλληνες content creators θα έχουν πρόσβαση σε όλα τα εργαλεία της πλατφόρμας για να μπορούν πχ. να χρησιμοποιήσουν κάμερα πολλαπλών τμημάτων, να συρράψουν διάφορα videos, να ηχογραφήσουν με μουσική υπόκρουση ή και να ελέγξουν την ταχύτητα αναπαραγωγής του σχετικού υλικού.

Ταυτόχρονα, θα γίνουν διαθέσιμα αρκετά δισεκατομμύρια clips που είναι ήδη στο YouTube και τα οποία θα μπορούν να ενσωματωθούν σε ελληνικά videos με τη λογική της συρραφής. Σε αυτά περιλαμβάνονται και μουσικά θέματα και κομμάτια, τα δικαιώματα των οποίων έχουν οι μεγαλύτερες δισκογραφικές του πλανήτη, όπως οι Universal Music, Sony Music Entertainment, Sony Music Publishing, Warner Music Group, Warner Chappell Music, Believe, Merlin, Because Music, Beggars και Kobalt.

Τα YouTube Shorts θα είναι διαθέσιμα τόσο από υπολογιστές γραφείου και laptops, όσο και από τα κινητά τηλέφωνα μέσω της σχετικής εφαρμογής και η πλοήγηση από YouTube Short σε YouTube Short θα γίνεται με την κλασική διαδικασία του Swipe.