Γονείς στην Κίνα ξαναβρήκαν το παιδί τους που το είχαν απαγάγει πριν 24 χρόνια (vid)

Γονείς στην Κίνα ξαναβρήκαν το παιδί τους που το είχαν απαγάγει πριν 24 χρόνια (vid)
Οικογένεια στην Κίνα ενώθηκε πάλι έπειτα από 24 χρόνια, όταν βρέθηκε ο γιος που είχε απαχθεί.

Συγκίνηση προκαλεί η ιστορία μιας απαγωγής ενός παιδιού στην Κίνα που έγινε σενάριο ταινίας. Όλα ξεκίνησαν το 1997 όταν ο 2χρονος Xinzhen Guo απήχθη έξω από το σπίτι του στην επαρχία Σαντόνγκ.

Από τότε ο πατέρας του μικρού, Gangtang Guo έδωσε έναν προσωπικό αγώνα ζωής προκειμένου να ξαναβρεί και να αγκαλιάσει το παιδί του. Όμως κάτι τέτοιο έγινε μετά από 24 ολόκληρα χρόνια.

Τις δύο τελευταίες δεκαετίες, ο Gangtang ταξίδεψε συνολικά 310.000 μίλια στην Κίνα προσπαθώντας να βρει τα ίχνη του γιου του. Οι προσπάθειές του ενέπνευσαν το σενάριο της ταινίας του 2015 «Lost and Love».

Οι απαγωγείς είχαν προγραμματίσει να αρπάξουν το μικρό παιδί με σκοπό να το πουλήσουν για χρήματα. Τελικά εντοπίστηκε 24 χρόνια αργότερα από την αστυνομία που χρησιμοποίησε μεθόδους DNA. Έτσι η οικογένεια ενώθηκε ξανά την περασμένη Κυριακή, με τις σκηνές που διαδραματίστηκαν να είναι συναισθηματικά φορτισμένες.

Κίνα απαγωγή

Ο πατέρας όλα αυτά τα χρόνια ταξίδεψε σε περισσότερες από 20 επαρχίες της Κίνας με την μοτοσυκλέτα του, προσπαθώντας να αποσπάσει πληροφορίες για το παιδί του. Κατά την διάρκεια των ερευνών του, έσπασε κόκαλα, ενεπλάκη σε ατυχήματα και έπεσε θύμα ληστών του δρόμου. Μάλιστα, είχε κρεμάσει στην μηχανή του πανό με φωτογραφίες του γιου του, μήπως και μπορέσει να βρει κάποιον που θα γνώρισε να του δώσει στοιχεία.

Ξόδεψε ότι αποταμιεύσεις είχε στην προσπάθεια να βρει το παιδί του, κοιμόταν κάτω από γέφυρες και ικέτευε για μερικά χρήματα προκειμένου να συνεχίσει τον αγώνα του. Παράλληλα, με τις έρευνές του βοήθησε επτά άλλους γονείς να βρουν τα χαμένα παιδιά τους. Έτσι έγινε μέλος οργανώσεων αγνοουμένων στην Κίνα.

Μετά την επανένωση με τον γιο του δήλωσε: «Τώρα που βρέθηκε το παιδί μου, όλα μπορούν να γίνουν πιο ευτυχισμένα». Σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα, ο γιος του αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο και πλέον εργάζεται ως δάσκαλος.

Οι απαγωγείς του, ένας άντρας και μία γυναίκα, τον είχαν δει το 1997 να παίζει έξω από το σπίτι του. Η γυναίκα τον άρπαξε και τον πήγε σε ένα σταθμό λεωφορείων όπου την περίμενε ο άντρας. Στη συνέχεια πήραν το λεωφορείο και τον πήγαν στην επαρχία Χενάν όπου και τον πούλησαν. Σε αυτή την επαρχία κατάφεραν να τον εντοπίσουν μέσω DNA οι Αρχές που συνέλαβαν και τους φερόμενους απαγωγείς του.