Xιλιάδες κονσόλες PS4 Pro εντοπίστηκαν σε χώρο cryptomining στην Ουκρανία

Xιλιάδες κονσόλες PS4 Pro εντοπίστηκαν σε χώρο cryptomining στην Ουκρανία
Πάνω από 3.500 PlayStation βοηθούσαν στην παραγωγή κρυπτονομισμάτων.

Η SBU (Security Service of Ukraine) ανακάλυψε μια αποθήκη παραγωγής κρυπτονομισμάτων γεμάτη με προϊόντα τεχνολογίας και πάνω από 3800 κονσόλες PS4 Pro. Η ειδική αυτή μονάδα, μάλιστα, έκλεβε ρεύμα από πάροχο, χρησιμοποιώντας πάρα πολλές διαφορετικές τεχνικές.

Οι κονσόλες της Sony ήταν τοποθετημένες η μία δίπλα στην άλλη και σύμφωνα με ρεπορτάζ τοπικών ΜΜΕ, στο χώρο βρέθηκαν συνολικά πάνω από 5000 συσκευές που σχετίζονται με το gaming. Αυτές είναι οι μεγαλύτερες εγκαταστάσεις cryptomining που έχουν εντοπιστεί στη χώρα μέχρι και σήμερα και εικάζεται πως τις λειτουργούσαν άνθρωποι που μένουν στο Κίεβο και την Βινίτσια.

SBU Cryptomining

Οι αρμόδιες αρχές εκτιμούν πως η ποσότητα ρεύματος που έφτανε με παράνομο τρόπο στις εγκαταστάσεις αυτές θα μπορούσε να αφήσει και ολόκληρη πόλη εκτός δικτύου και το κόστος της υπολογίζεται περίπου στα 260 χιλιάδες δολάρια!

Η εταιρεία που είναι υπεύθυνη για την παροχή του ρεύματος αρνήθηκε την οποιαδήποτε συμμετοχή (η αποθήκη που εντοπίστηκε φαίνεται ότι της άνηκε μέχρι προσφάτως) και δεν επιβεβαιώνει την κλοπή του ρεύματος.

Πηγή φωτογραφιών: SBU