Από την Παρασκευή (16/7) μόνο οι εμβολιασμένοι στους κλειστούς χώρους (vid)

Από την Παρασκευή (16/7) μόνο οι εμβολιασμένοι στους κλειστούς χώρους (vid)
Τη λειτουργία των κλειστών χωρών εστίασης και διασκέδασης από την Παρασκευή (16/7) έως τα τέλη Αυγούστου μόνο για πλήρως εμβολιασμένους ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Στο μήνυμά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι από την Παρασκευή (16/7) και μέχρι τα τέλη Αυγούστου οι κλειστοί χώροι θα λειτουργούν μόνο για εμβολιασμένους.

Πρόκειται γiα τα κέντρα διασκέδασης, μπαρ, σινεμά και θέατρα, τα οποία θα λειτουργούν αποκλειστικά για όσους έχουν κάνει το εμβόλιο. Και με αυξημένο, αλλά προκαθορισμένο, αριθμό επισκεπτών.

Αυτό σημαίνει ότι στη διάρκεια του καλοκαιριού η ψυχαγωγία, είτε σε ανοικτούς είτε σε κλειστούς χώρους, θα αφορά μόνο καθήμενους και όχι όρθιους, ώστε να μην ευνοείται η μετάδοση του ιού. Τα καταστήματα θα έχουν, πλέον, τη δυνατότητα περισσότερων τραπεζοκαθισμάτων, ενώ οι έλεγχοι θα είναι αυστηρότεροι.

«Από την Παρασκευή και μέχρι τα τέλη Αυγούστου, όλοι οι κλειστοί χώροι, κέντρα διασκέδασης και μπαρ, σινεμά και θέατρα, θα λειτουργούν αποκλειστικά για εμβολιασμένους και με αυξημένο, αλλά προκαθορισμένο, αριθμό επισκεπτών», είπε ο Πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Τότε θα λειτουργεί και η ψηφιακή εφαρμογή που θα πιστοποιεί εύκολα αν ο πολίτης έχει εμβολιαστεί.

Είναι μία πρακτική που ακολουθούν ήδη χώρες όπως η Δανία, η Γερμανία, η Αυστρία και το Λουξεμβούργο. Αυτό σημαίνει ότι στη διάρκεια του καλοκαιριού η ψυχαγωγία, είτε σε ανοικτούς είτε σε κλειστούς χώρους, θα αφορά μόνο καθήμενους και όχι όρθιους, ώστε να μην ευνοείται η μετάδοση του ιού. Τα καταστήματα θα έχουν, πλέον, τη δυνατότητα περισσότερων τραπεζοκαθισμάτων. Όμως και οι έλεγχοι θα είναι πολύ αυστηροί».