Μπακογιάννης: «Ξεκινάει η ανάπλαση της Πλ. Συντάγματος, 60 νέα δέντρα» (vid)

Μπακογιάννης: «Ξεκινάει η ανάπλαση της Πλ. Συντάγματος, 60 νέα δέντρα» (vid)
O δήμαρχος Αθηναίων μίλησε για τα σημαντικά έργα ανάπλασης που βρίσκονται σε εξέλιξη στην πόλη.

Τον Αύγουστο θα αρχίσουν τα έργα ανάπλασης της Πλατείας Συντάγματος, ενώ μέχρι το τέλος του χρόνου θα ξεκινήσουν και τα μόνιμα έργα στην Πανεπιστημίου με τη διαπλάτυνση των πεζοδρομίων και την φύτευση μεγάλων, ψηλών δέντρων και πράσινου, όπως ανακοίνωσε ο Κώστας Μπακογιάννης.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων μιλώντας στην ΕΡΤ ανακοίνωσε το χρονοδιάγραμμα των δύο έργων. «Είναι πια θέμα χρόνου. Περνάμε στην επόμενη φάση, σύμφωνα με τον σχεδιασμό μας από την πρώτη στιγμή, που είναι τα μόνιμα έργα. Όταν λέμε μόνιμα έργα, εδώ τώρα θα το πω πολύ απλά για την οικονομία του χρόνου, μεγάλα πεζοδρόμια και πολύ, πάρα πολύ πράσινο, ψηλά δέντρα. Αυτό που χρειάζεται σήμερα η πόλη. Ξεκινάμε από το Σύνταγμα μέσα στον Αύγουστο. Η μελέτη του Συντάγματος, η οποία θα έλθει στο Δημοτικό Συμβούλιο σε μια εβδομάδα από σήμερα, για την τελική της έγκριση, είναι στην πραγματικότητα η ολοκλήρωση της αρχικής μελέτης του Συντάγματος η οποία δεν υλοποιήθηκε ποτέ».

Η ανάπλαση της κάτω Πλατείας Συντάγματος, στην έξοδο της Ερμού προς το Σύνταγμα, θα δημιουργήσει στην ουσία μια καινούργια πλατεία στην οποία θα φυτευτούν 60 νέα δέντρα. Το έργο θα γίνει με βάση τη μελέτη που είχε εκπονήσει πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες ομάδα αρχιτεκτόνων υπό τον διάσημο Έλληνα καθηγητή Δημήτρη Μανίκα και η οποία είχε κερδίσει το διαγωνισμό για την πλατεία Συντάγματος.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων ανακοίνωσε επίσης, ότι στο επόμενο τρίμηνο θα βγει στον αέρα ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για τη δημιουργία του Μουσείου της Πόλης των Αθηνών στην περιοχή της Ακαδημίας Πλάτωνος.