«Προνόμια» και στις μετακινήσεις για τους εμβολιασμένους εξετάζει το υπουργείο Μεταφορών: Εκπτωτικά πακέτα για τα ΜΜΜ

«Προνόμια» και στις μετακινήσεις για τους εμβολιασμένους εξετάζει το υπουργείο Μεταφορών: Εκπτωτικά πακέτα για τα ΜΜΜ
Ποια «προνόμια» εξετάζει η κυβέρνηση για τους εμβολιασμένους πολίτες που κινούνται με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Το ενδεχόμενο να έχουν «προνόμια» οι εμβολιασμένοι και όσον αφορά τις μετακινήσεις εξετάζει το το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Συγκεκριμένα εξετάζεται να θεσπιστούν εκπτωτικά «πακέτα» για τις μετακινήσεις τους με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Ο υπουργός Κώστας Καραμανλής μιλώντας στον σταθμό Action24, είπε ότι το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών μελετάει κίνητρα και σχεδιάζει να επαναφέρει τα εκπτωτικά προγράμματα, τα οποία ίσχυαν και στην πρώτη καραντίνα για τους κατόχους μηνιαίων, 2μηνιαίων και 6μηνιαίων καρτών απεριορίστων διαδρομών.

Όπως ανέφερε «τότε αποζημιώθηκαν οι κάτοχοι αυτών καρτών που είχαν πληρώσει, αλλά δεν μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τα Μέσα Μεταφοράς».

Παράλληλα αναφέρθηκε γενικότερα στον προγραμματισμό του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών να διευκολύνει με όλους τους τρόπους τις μετακινήσεις των εμβολιασμένων πολιτών με τα ΜΜΜ, την ενίσχυση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς εν μέσω πανδημίας, το Μετρό της Θεσσαλονίκης, τη Γραμμή 4 του Μετρό της Αθήνας.

«Τα 2/3 των επιβατών χρησιμοποιούν αυτές τις κάρτες και πρέπει να πείσουμε τους συμπολίτες μας να χρησιμοποιήσουν, το μόνο όπλο που έχουμε απέναντι και στη μετάλλαξη Δέλτα, το εμβόλιο και να είναι πιο προσεκτικοί. Ακόμη, σκοπεύουμε να αυξήσουμε τα rapid tests στους εργαζόμενους και να εντατικοποιήσουμε τους καθαρισμούς των οχημάτων» τόνισε ο κ. Καραμανλής.

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο να καταστεί υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για τους εργαζόμενους στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ο κ. Καραμανλής υποστήριξε ότι είναι προτιμότερη η οδός της πειθούς.

Να υπενθυμίσουμε πως ήδη ψηφίστηκε στη Βουλή το Freedom Pass με το voucher των 150 ευρώ για τους νέους 18-25 ετών που εμβολιάζονται, ενώ αναμένεται να υπάρξει πρόγραμμα για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό συγκεκριμένων επαγγελματικών κατηγοριών, με τις σχετικές ανακοινώσεις να γίνονται από την ερχόμενη εβδομάδα.

Διευκολύνσεις για τους πλήρως εμβολιασμένους προβλέπονται και για τους χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας μετά τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για διαχωρισμό τους σε αμιγείς και μικτούς.

Παράλληλα, με τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν, από τις 5 Ιουλίου οι πολίτες που έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους και έχουν παρέλθει 14 εβδομάδες από αυτόν, ταξιδεύουν στα νησιά πιστοποιητικό εμβολιασμού.