Άνω-κάτω η συνέντευξη Τύπου Ισπανού και Λιθουανού Πρωθυπουργού μετά από συναγερμό για αναχαίτιση (pics & vid)

Άνω-κάτω η συνέντευξη Τύπου Ισπανού και Λιθουανού Πρωθυπουργού μετά από συναγερμό για αναχαίτιση (pics & vid)
Τα μαχητικά κλήθηκαν αμέσως να «σηκωθούν» προκειμένου να αναχαιτίσουν ρωσικό αεροσκάφος και οι δύο πρωθυπουργοί Ισπανίας και Λιθουανίας, απομακρύνθηκαν πάραυτα.

Πολλές φορές έχουμε ακούσει τη φράση «σε ζωντανή μετάδοση είμαστε οπότε υπάρχουν και τα απρόοπτα», ωστόσο τέτοιο… απρόοπτο, είμαστε σίγουροι πως δεν θα μπορούσαν να το είχαν φανταστεί ο πρωθυπουργός της Ισπανίας και ο ομόλογός του στη Λιθουανία.

Την ώρα που οι δύο τους έδιναν κοινή συνέντευξη Τύπου, με τα podium να έχουν στηθεί μπροστά από στέγαστρο της πολεμικής αεροπορίας ώστε πίσω τους, εκτός από τις σημαίες των κρατών τους, να δεσπόζουν τα μαχητικά, βάρεσε… συναγερμός.

1

Όπως θα δείτε στο βίντεο, την ώρα που μιλάμε οι δύο πρωθυπουργοί μπροστά από δεκάδες δημοσιογράφους, από πίσω τους μπουκάρουν τρέχοντας οι πιλότοι, που ανεβαίνουν στα μαχητικά, ενώ ένας αξιωματικός τους πλησιάζει, πως έχει σημάνει συναγερμός αναχαίτισης και πρέπει να τα σηκώσουν αμέσως.

2

Αμέσως έφυγαν από μπροστά, ξεστήθηκαν τα μικρόφωνα, πήραν τις σημαίες και απομακρύνθηκε ο κόσμος για να απογειωθούν τα μαχητικά. Όπως ενημέρωσε ο εκπρόσωπος του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Λιθουανίας, τα Eurofighter κλήθηκαν να αναχαιτίσουν ρωσικό αεροσκάφος, που είχε απογειωθεί από το Καλίνινγκραντ και δεν είχε υποβάλλει το απαιτούμενο σχέδιο πτήσης.