Ένας 16χρονος Αμερικανός έφτιαξε εφαρμογή για να βοηθήσει την αδελφή του με σπάνιο σύνδρομο (pics)

Ένας 16χρονος Αμερικανός έφτιαξε εφαρμογή για να βοηθήσει την αδελφή του με σπάνιο σύνδρομο (pics)
Συγκινητική ιστορία στις ΗΠΑ, με έναν 16χρονο να φτιάχνει μια ειδική εφαρμογή, προκειμένου να βοηθήσει την αδελφή του που πάσχει από σπάνιο σύνδρομο να μιλήσει.

Την λύση στο πρόβλημα της αδελφής του που πάσχει από το σύνδρομο Bainbridge-Ropers, το οποίο επηρεάζει την ικανότητα της ομιλίας, βρήκε ένας 16χρονος στις ΗΠΑ.

Ο Άρτσερ δημιούργησε ένα app για να βοηθήσει την 14χρονη αδελφή του Ντέλα να επικοινωνήσει με την οικογένειά της και τους φίλους της. Ο 16χρονος όταν συνειδητοποίησε ότι οι αντίστοιχες εφαρμογές που κυκλοφορούσαν κόστιζαν μια… περιουσία, αποφάσισε να δημιουργήσει την δική του, έτσι ώστε να την προσφέρει δωρεάν στα άτομα που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα με την αδελφή του.

Η Ντέλα τώρα πια χρησιμοποεί το τάμπλετ της και επικοινωνεί με τους δικούς της ανθρώπους. Απλά πατά στην οθόνη αφής τις λέξεις που θέλει να πει και αυτές εκφωνούνται από την συσκευή. Μάλιστα, μπορεί να σχηματίσει και ολόκληρες προτάσεις.

Ο Άρτσερ ανέβασε την εφεύρεσή του στο ΤikTok και χιλιάδες χρήστες, ενθουσιάστηκαν με την ιδέα του. Κάποιοι προγραμματιστές θέλησαν να τον βοηθήσουν και έτσι το αποτέλεσμα ήταν άκρως επιτυχημένο.

«Προσπαθούσα να κάνω κάτι που εταιρείες και προγραμματιστές πληρώνονται πολύ μεγάλα ποσά για να το κάνουν. Είμαι απλώς ένα παιδί στο σπίτι του», είπε ο 16χρονος που έλυσε το πρόβλημα της αδελφής του αλλά και πολλών ανθρώπων που αντιμετωπίζουν ανάλογο πρόβλημα.