Εθνική Ακρωτηριασμένων: Οι πραγματικοί νικητές της ζωής (vids)

Μάκης Σταθάτος
Εθνική Ακρωτηριασμένων: Οι πραγματικοί νικητές της ζωής (vids)
Το «Ζήσε Αθλητικά» μαζί με τους «Legends 2004» διοργάνωσαν έναν αγώνα κατά των ναρκωτικών, όμως την παράσταση έκλεψε η Εθνική ομάδα Ποδοσφαίρου Ακρωτηριασμένων.

Την περασμένη Τετάρτη στο Δημοτικό Στάδιο του Περιστερίου διοργανώθηκε ένας ξεχωριστός αγώνας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών. Σε αυτόν συμμετείχαν οι «Legends 2004» και Έλληνες Ολυμπιονίκες, στο καινοτόμο πρόγραμμα του Υφυπουργείου Αθλητισμού «Ζήσε Αθλητικά».

Σκοπός ήταν να περάσει το μήνυμα κατά των ναρκωτικών, αλλά και του περιορισμού της διακίνησής τους, σε συνδυασμό με την διασφάλιση της απαραίτητης λήψης θεραπείας για τους χρήστες.

Στο ημίχρονο της αναμέτρησης πραγματοποιήθηκε επίδειξη ποδοσφαίρου Ακρωτηριασμένων, που αποτέλεσε μια από τις πιο δυνατές στιγμές της βραδιάς. Οι αθλητές της Εθνικής Ομάδας, πραγματικοί ήρωες και νικητές της ζωής προκάλεσαν ανάμεικτα συναισθήματα σε όσους τους παρακολούθησαν αποσβολωμένοι το βράδυ της Τετάρτης, να παραδίδουν μαθήματα αξιοπρέπειας, ήθους και δύναμης.

Από τη μία να αναρωτιέσαι γιατί η ζωή έδειξε το πιο σκληρό της πρόσωπο σε αυτούς ανθρώπους και από την άλλη να νιώθεις έναν τεράστιο θαυμασμό και μια υπερηφάνεια για το μεγαλείο ψυχής που δείχνουν αυτοί οι τεράστιοι αθλητές και νικητές εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου.

Άνθρωποι που σουτάρουν με δύναμη υποβασταζόμενοι σε πατερίτσες, που ντριμπλάρουν και πασάρουν με άνεση λες και είναι αρτιμελείς, που βάζουν γκολ στην ίδια την ζωή, αποτελούν το πιο λαμπρό παράδειγμα ότι τίποτε δεν είναι ακατόρθωτο, ότι δεν υπάρχει το «δεν μπορώ» εμπνέοντας όλους εκείνους που θεωρούν ότι όλα τελειώνουν έπειτα από ένα ατύχημα η μία εκ γενετής αναπηρία.

Παρακολουθώντας αυτούς τους ξεχωριστούς ανθρώπους, τους αθλητές με το μεγαλείο ψυχής να μάχονται και να παλεύουν καθημερινά, αισθάνεσαι μόνο θαυμασμό, δέος και χαρά διότι οι ίδιοι αποτελούν την χαρά της ζωής. Κατά την διάρκεια των επιδείξεων τους κλήθηκαν οι Βασίλης Τσιάρτας και Παντελής Καφές να δοκιμάσουν με πατερίτσες να πασάρουν και να σουτάρουν υπό τις οδηγίες τους.

Εκεί λοιπόν βλέποντας τους δύο πρώην πρωταθλητές Ευρώπης του 2004 να δυσκολεύονται, καταλαβαίνεις πόση δύναμη ψυχής και θέλησης χρειάζεται να έχει κανείς, για να παίξει ποδόσφαιρο υποβασταζόμενος σε δύο πατερίτσες. Τα παιδιά της Εθνικής Ακρωτηριασμένων τα καταφέρνουν και τα καταφέρνουν καλά. Ξέρετε γιατί; Διότι είναι οι πραγματικοί νικητές της ζωής