«Πώς ο θρυλικός Γιωργάκης αποφάσισε από "Νυχτερίδα" να προσανατολιστεί σε καρδιοχειρουργός;»

«Πώς ο θρυλικός Γιωργάκης αποφάσισε από "Νυχτερίδα" να προσανατολιστεί σε καρδιοχειρουργός;»
Ο Μάκης Παπασημακόπουλος υποδέχεται τον αγαπημένο των παιδιών Χρήστο Δημόπουλο και συζητούν για τα επικά στιγμιότυπα που έγιναν viral στο «Ουράνιο Τόξο».

Όταν σκέφτηκα ότι ίσως να ήταν μια καλή ιδέα να φέρω και κανέναν καλεσμένο στο Εξωφρενικά Σημαντικό Πόντκαστ, το βασικό μου κίνητρο ήταν η βαθιά μου επιθυμία να γνωρίσω από κοντά τον Χρήστο Δημόπουλο, μια από τις πλέον «αγνές» μετοχές που έχουν απομείνει στην ελληνική τηλεόραση.

Με τον κύριο Χρήστο νιώθω ότι έχω μεγαλώσει άλλωστε, ότι ήταν μαζί μου από τα παιδικά μου χρόνια μέχρι και τώρα. Όχι ασφαλώς ότι ένα τέτοιο αίσθημα αφορά μόνο εμένα. Η γνώριμη και πάντα ζεστή φιγούρα του, συνοδεύει τις παιδικές αναμνήσεις γενιών και γενιών, από το θρυλικό παιδικό μαγκαζίνο του Ουράνιου Τόξου και από εκεί στο Ουράνιο Τόξο και πλέον στα Χίλια Χρώματα του Χρήστου.

Ενδιάμεσα και ταυτόχρονα, ήταν και παραμένει συγγραφικά ενεργός, με τον Μπίλη τον Μπιζέλη παλαιότερα και τώρα με τις συνεχιζόμενες περιπέτειες του Ήπιου Θερμοκήπιου, αλλά και με ένα σωρό ακόμα παραμύθια και βιβλία.

Η σχετικά πρόσφατη «αναβίωση» του κυρίου Χρήστου ως (χωρίς ίχνος υπερβολής) “viral sensation” είναι χωρίς αμφιβολία ένα από τα πιο όμορφα και ζεστά αξιοπερίεργα του ελληνικού διαδικτύου, αλλά φαντάζει και κάτι απαραίτητο σε ένα τηλεοπτικό και κοινωνικό τοπίο που χαρακτηρίζεται όλο και περισσότερο από την ασχήμια του, την αγαρμποσύνη του, την οδυνηρή του ωμότητα και την δημιουργική του ρηχότητα.

Μέσω της ευγενικής του φυσιογνωμίας, των μικροσκοπικών καλεσμένων του και των ενίοτε ξεκαρδιστικών λεκτικών τους ανταλλαγών, ο πρώτος καλεσμένος του Εξωφρενικά Σημαντικού Πόντκαστ μας θυμίζει και μας επιβεβαιώνει, ότι δεν είναι τα πάντα επιδερμικά, δεν είναι τα πάντα θόρυβος και εντυπωσιασμός του πεντάλεπτου και σίγουρα δεν είναι τα πάντα δέσμια των τάσεων και των καιρών.

Κάποιοι άνθρωποι με τη παρουσία τους και μόνο, με το πνεύμα τους, μας κάνουν να θέλουμε να είμαστε καλύτεροι. Ένας τέτοιος άνθρωπος είναι και ο Χρήστος Δημόπουλος.

Μάθετε περισσότερα για την δουλειά του εδώ:
https://www.psichogios.gr/el/xrhstos-dhmopoylos

και εδώ: http://christosdemopoulos.gr/?lang=el

Αλλά σε πρώτη φάση ακούστε όλα αυτά που μοιράστηκε στο μικρόφωνο.