«Πρέπει να γίνει το μπαμ για να πάρει γκομενάκι και χιόνια»: Τσίμπησαν αστυνομικό-μέλος σε σπείρα και φύλαξη προσώπου

«Πρέπει να γίνει το μπαμ για να πάρει γκομενάκι και χιόνια»: Τσίμπησαν αστυνομικό-μέλος σε σπείρα και φύλαξη προσώπου
Ένας 25χρονος αστυφύλακας που υπηρετούσε στο κέντρο συνελήφθη με άλλους 9 για διακίνηση ναρκωτικών. Τα ονόματα-κωδικοί και το κλεμμένο όπλο αστυνομικού.

Ένας 25χρονος αστυφύλακας είναι μεταξύ της 10μελούς σπείρας ναρκωτικών που εξάρθρωσε η αστυνομία στο Ψυχικό. Ο αστυνομικός, ο οποίος δούλευε παράλληλα σε καφετέρια, γραφείο ταχυμεταφορών αλλά και προσωπική φύλαξη προσώπων, υπηρετεί στο κέντρο της Αθήνας και οι συνάδελφοί του έφτασαν στα ίχνη τα δικά του αλλά και των εννιά υπολοίπων μέσω άρσης του τηλεφωνικού απορρήτου αλλά και παρακολούθησης των εμπλεκομένων.

Τα ναρκωτικά τα διακινούσαν κυρίως στην πλατεία Εφταλιώτη και Καμπούρογλου, που συνήθιζαν να την αποκαλούν «βάση» ή «πάρκο», ενώ ο αστυφύλακας προμήθευε τα αρχηγικά μέλη της σπείρας με ναρκωτικά και αναλάμβανε την προσωπική φύλαξη του βασικού μέλους για τις μετακινήσεις του σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Μπήκε εγγυητής ως... αστυνομικός

Απέφευγαν τις τηλεφωνικές συνομιλίες, αλλά όπως αναφέρει το law&order σε μία από αυτές, ο αστυνομικός δεν διστάζει να μπει ακόμα και εγγυητής, με βάση την ιδιότητά του. Σε περίοδο που το βασικό μέλος δεν είχε ρευστό και είχε αγοράσει ποσότητες ναρκωτικών επί πιστώσει, ο αστυφύλακας επικοινώνησε με δανειστές, αναφέροντας και την ιδιότητά του, ενώ για να γίνει πειστικός είπε για το «αφεντικό» του: «Θα βγάλει κιόλας. Απλά πρέπει να γίνει το μπαμ για να μπορέσει να πάρει πράγματα».

Τα πράγματα, που όπως καταλαβαίνει κάποιος είναι τα ναρκωτικά, είχαν διαφορετικές ονομασίες.
Την κάνναβη την έλεγαν «γκομενάκι», «βελόνες», «πρασινάδι» και «σταφ». Την κοκαϊνη την ανέφεραν ως «χιόνια στο καμπαναριό», «χιο» και «σκι».

Εντόπισαν κλεμμένο όπλο του αστυνομικού

Κατά την επιχείρηση της αστυνομίας εντοπίστηκε στην κατοχή των συλληφθέντων και ένα όπλο που είχε κλαπεί από αστυνομικό, κατά την διάρκεια απόδρασης τεσσάρων κρατουμένων από την διεύθυνση μεταγωγών στις 3 Ιουνίου του 2019.