Μεγάλη αποκάλυψη για την Εθνική Πινακοθήκη: «4 έργα έχουν κλαπεί, όχι 3» (vid)

Μεγάλη αποκάλυψη για την Εθνική Πινακοθήκη: «4 έργα έχουν κλαπεί, όχι 3» (vid)
Ο πρώην Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Λ. Ρακιντζής αποκάλυψε οτι τα έργα που έχουν κλαπεί από την Εθνική Πινακοθήκη ήταν 4.

Σε αποκαλύψεις για το τί πραγματικά έχει συμβεί με την κλοπή στην Εθνική Πινακοθήκη προέβη ο πρώην Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοιίκησης, Λ. Ρακιντζής μιλώντας στο Open.

Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε οτι είχαν αφαιρεθεί τρία έργα, ένα εκ των οποίων είχε καταστραφεί, κάτι όμως που ο κ. Ρακιντζής αμφισβήτησε ανοιχτά.

Αρχικά ξεκαθάρισε πως τα έργα που αφαιρέθηκαν από τον χώρο είναι τέσσερα, καθώς είναι και ένα σχέδιο για το οποίο όπως είπε, κανείς δεν μιλάει.

Μάλιστα όταν η κουβέντα πήγε σε αυτό του Γουλιέλμου Κάτσια, το οποίο σύμφωνα με την απολογία του δράστη καταστράφηκε, καθώς πετάχτηκε στην τουαλέτα, ο πρώην Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης είπε οτι αποκλείεται να έχει συμβεί κάτι τέτοιο.

«Ένας λάτρης της τέχνης αποκλείεται να έχει καταστρέψει ένα τέτοιο έργο», είπε χαρακτηριστικά, εκφράζοντας την εκτίμησή του πως έχει πουληθεί και απλά ο 49χρονος δεν θέλει να το αποκαλύψει.

Αξίζει να σημειωθεί πως το 2019 ο πίνακας είχε βρεθεί σε κατάλογο δημοπρασιών στην Φλορεντία, με αποτέλεσμα αμέσως να σημάνει συναγερμός, όμως μετά τον έλεγχο που έγινε αποδείχθηκε οτι δεν ήταν γνήσιος, καθώς υπήρχαν μικρές διαφορές.

Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε πως ο κ. Ρακιντζής εξέφρασε την πεποίθησή του πως ο δράστης που έχει συλληφθεί και έχει ομολογήσει, δεν ήταν μόνος του.