Ο γιατρός του σωματοφύλακα των διασήμων: «Σπάνια βλέπουμε τέτοια χτυπήματα, χώρισε το εγκεφαλικό κρανίο από το προσωπικό» (vid)

Ο γιατρός του σωματοφύλακα των διασήμων: «Σπάνια βλέπουμε τέτοια χτυπήματα, χώρισε το εγκεφαλικό κρανίο από το προσωπικό» (vid)
Ο Νίκος Αραβαντινός, ο σωματοφύλακας των διασήμων, πριν λίγες ημέρες δέχθηκε άγρια επίθεση από μία μεγάλη παρέα, στη Μύκονο.

Τα χτυπήματα που δέχθηκε στην Μύκονο ο σωματοφύλακας πολλών προσωπικοτήτων του διεθνούς τζετ σετ, ήταν σφοδρά.

Ο Νίκος Αραβαντινός, νοσηλεύεται από την προηγούμενη εβδομάδα σε ιδιωτική κλινική της Αθήνας και χειρουργήθηκε.

Ο καθηγητής γναθοπροσωπικής χειρουργικής Γιάννης Ιατρού, μίλησε στην εκπομπή του Mega «Live News» και ανέφερε πως ο ασθενής είχε πλήρη κρανιοεγκεφαλική διάζευξη η οποία έπρεπε να αντιμετωπιστεί το συντομότερο δυνατόν», οπότε και χειρουργήθηκε άμεσα και συγκεκριμένα δυο ημέρες νωρίτερα.

«Δέχθηκε επίθεση από έναν μεγάλο αριθμό τουριστών όταν τους έκανε παρατήρηση να χαμηλώσουν τη μουσική και αυτοί αντέδρασαν και τον χτύπησαν τόσο άσχημα, τα κατάγματα αυτά θα μπορούσαν κάλλιστα να είναι μοιραία για τη ζωή του», πρόσθεσε ο κ. Ιατρού.

Όπως μεταφέρει o γιατρός που χειρούργησε τον Νίκο Αραβαντινό τα χτυπήματα ήταν τόσο σφοδρά που θα μπορούσαν να του στερήσουν τη ζωή.

«Είναι εντυπωσιακό με πόσο βία χτυπήθηκε αυτός ο άνθρωπος. Τα χτυπήματα που έχει δεχθεί στο πρόσωπο και τα οποία τον οδήγησαν στο χειρουργείο θα μπορούσαν κάλλιστα να τον οδηγήσουν και στον θάνατο» συμπλήρωσε ο καθηγητής γναθοπροσωπικής χειρουργικής.

Μέρος του κρανίου μάλιστα γύρω από το μάτι είχε σχεδόν θρυμματιστεί ενώ λόγω της μετακίνησης της άνω γνάθου ήταν αδύνατο να φάει.

«Γίνεται ανάταξη των καταγμάτων, δηλαδή επανέρχονται τα κατάγματα στην θέση τους και στη συνέχεια ακινητοποιούνται. Αυτό γίνεται με μικρές πλάκες τιτανίου και βίδες οι οποίες σταθεροποιούν τον σκελετό στη θέση που βρισκόταν» πρόσθεσε ο κ. Ιατρού.

Ο ασθενής συνεχίζει να βρίσκεται υπό στενή παρακολούθηση νευροχειρουργών, γναθοπροσωπικών χειρουργών, ενώ ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να χρειαστεί κι άλλο χειρουργείο.

«Μπορεί να επέλθει θάνατος από αυτά τα χτυπήματα, είτε από απόφραξη της ανώτερης αναπνευστικής οδού, είτε από τα οιδήματα τα οποία προκαλούνται. Σ' αυτό το θέμα ήταν τυχερός. Ελπίζουμε να τον επαναφέρουμε στο 100%. Εκείνο που ήταν εντυπωσιακό, ήταν κάτι που το βλέπουμε σπάνια, την πλήρη κρανιοπροσωπική διάζευξη. Δηλαδή χώρισε το εγκεφαλικό κρανίο από το προσωπικό. Μπορούσε να κινείται η άνω γνάθος από την περιοχή των δοντιών μέχρι την περιοχή του μετώπου. Κάναμε 5,5 ώρες επέμβαση. Αυτά τα κατάγματα τα βλέπουμε συνήθως σε τροχαία. Από μοτοσικλέτα χωρίς κράνος, από επιβάτες αυτοκινήτων χωρίς ζώνη...», τόνισε ο γιατρός.

Να υπενθυμίσουμε πως και ο ίδιος ο σωματοφύλακας είχε αναφέρει πριν από μέρες πως «Τέτοιο ξύλο δεν έχω φάει ποτέ, με διέλυσαν».