Οι Bon Jovi κανονικά θα είχαν διαφορετικό όνομα (vids)

Οι Bon Jovi κανονικά θα είχαν διαφορετικό όνομα (vids)
Οι θρυλικοί Bon Jovi στις αρχές της δεκαετίας του '80 που έκαναν τα πρώτα τους βήματα, πήραν μια καθοριστική απόφαση και έγραψαν την δική τους ιστορία.

Την 1η Ιουλίου 1983 μια νέα ροκ μπάντα από το Νιου Τζέρσεϊ πέρναγε το κατώφλι της Mercury Records που ήταν μέλος της δισκογραφικής εταιρείας PolyGram. Το όνομα της μπάντας ήταν το Johnny Electric. Λίγο αργότερα θα το εγκατέλειπαν οριστικά για να κάνουν καριέρα ως Bon Jovi.

Η ιστορία αρχίζει το κάπου στο 1975 όταν ο 13χρονος τότε Τζον Μπον Τζόβι έπαιζε πιάνο και κιθάρα με την μπάντα του, τους Raze. Τρία χρόνια αργότερα γνώρισε τον Ντέιβιντ Μπράιαν και οι δυο τους δημιούργησαν τους Atlantic City Expressway.

Ο Τζον ανήσυχο μουσικό πνεύμα έπαιζε με τις μπάντες John Bongiovi και Wild Ones σε τοπικά κλαμπ περιοχής. Μέχρι το 1980 είχε σχηματίσει τους Rest, οι οποίοι άνοιγαν τις συναυλίες για τους Southside Johnny και τους Asbury Jukes, μπάντες που ήταν δημοφιλείς στο Νιου Τζέρσεϊ εκείνη την εποχή.

Το 1980 γράφτηκε και η πρώτη μεγάλη επιτυχία, το «Runaway» που ηχογραφήθηκε στο στούντιο ενός ξάδερφου του Τζον. Το τραγούδι έπαιξε για πρώτη φορά σε ένα τοπικό σταθμό. Μέχρι στα μέσα του 1982, ο Τζον εκτός από τις σπουδές εργαζόταν για κάποιες ώρες σε ένα κατάστημα με γυναικεία παπούτσια. Παράλληλα, έστελνε πολλά demos σε δισκογραφικές εταιρείες, χωρίς ωστόσο, οι προσπάθειές του να έχουν αντίκρισμα.

Τα πάντα άλλαξαν έπειτα από μια επίσκεψη του Τζον το 1983 σε έναν τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό. Ο διευθυντής προώθησης του πρότεινε να συμπεριλάβει το «Runaway» σε μια συλλογή με τοπικά ταλέντα. Αρχικά ο Τζον ήταν απρόθυμος αλλά τελικά έδωσε το τραγούδι, το οποίο είχε ηχογραφήσει ξανά το 1982. Το τραγούδι γρήγορα έγινε επιτυχία στη Νέα Υόρκη και στη συνέχεια όλα πήραν το δρόμο τους.

Την 1η Ιουλίου οι Bon Jovi ετοιμάζονται να υπογράψουν με την Mercury Records, αλλά με το όνομα Johnny Elecric. Ο Τζον ήθελε ένα ομαδικό όνομα για την μπάντα του και τότε η Πάμελα Μάιερ, μια συνεργάτιδα του ατζέντη του συγκροτήματος, τους πρότεινε το Bon Jovi, ακολουθώντας το παράδειγμα άλλων πετυχημένων συγκροτημάτων όπως οι Van Halen. Έτσι το Johnny Electric έγινε Bon Jovi, αν και η πρόταση της Πάμελα δεν προκάλεσε μεγάλο ενθουσιασμό. Δύο χρόνια αργότερα όμως, οι Bon Jovi κατέκτησαν τα charts με αυτό το όνομα...

Ακολουθούν μερικές από τις μεγάλες επιτυχίες τους