Η τελευταία φυλή από την «εποχή του λίθου» ζει απομονωμένη εδώ και 60.000 χρόνια (pics)

Η τελευταία φυλή από την «εποχή του λίθου» ζει απομονωμένη εδώ και 60.000 χρόνια (pics)
Η φυλή στο Βόρειο Σέντινελ ζει απομονωμένη και δεν διστάζει να σκοτώσει όποιον πλησιάσει στη γη της.

Το Βόρειο Σέντινελ, στον κόλπο της Βεγγάλης, δεν βρίσκεται στους χάρτες των ναυτιλιακών διαδρομών, δεν έχει καν λιμάνι, και η σύσταση προς τους άλλους πολίτες είναι: «Μην πλησιάζετε… Για το καλό σας». Η φυλή προστατεύει το «σπίτι» της από τους κάθε λογής επισκέπτες που ενδεχομένως να διαταράξουν την ειρήνη τους.

Έχουν τη δική τους γλώσσα, την οποία κανείς άλλος δεν μπορεί να κατανοήσει, ούτε από τα νησιά Αντάμαν και είναι απομονωμένοι για πάρα πολύ καιρό. Για περίπου… 60.000 χρόνια. Εν έτη 2021, αυτοί ζουν ακόμα στην «εποχή του λίθου».

1

Το 1991 όταν ο Trilokinath Pandit, διευθυντής της Ανθρωπολογικής Έρευνας της Ινδίας και οι συνάδελφοί του επισκέφτηκαν το νησί στον Ινδικό Ωκεανό στις 4 Ιανουαρίου. Μόλις πλησίασαν το νησί με βάρκα, τα μέλη της φυλής πήγαν στην παραλία για να δουν τους νέους επισκέπτες τους, που τους έριξαν καρύδες σε μια χειρονομία «ειρήνης».

Τα μέλη της φυλής μπήκαν στο νερό και μάζεψαν τις καρύδες, δείχνοντας το ειρηνικό του προφίλ, ωστόσο υπάρχουν και άλλα βίντεο που τους απεικονίζουν να πετάνε βέλη στους επισκέπτες και να τους διώχνουν μακριά. Γι αυτό και οι επισκέψεις διακόπηκαν το 1997.

2

Το 2018, ένας Αμερικανός ιεραπόστολος, ο John Allen Chau ταξίδεψε στο νησί του Βόρειου Σέντινελ, ίσως το πιο απομονωμένο νησί του κόσμου, θέλοντας να μυήσει τους ανθρώπους που ζουν εκεί στον Χριστιανισμό.

Αφού ο 27χρονος πλήρωσε έναν ψαρά για να τον βοηθήσει να περάσει στο νησί, όταν έφτασε εκεί οι ντόπιοι τον σκότωσαν.

3

Η φυλή μένει μόνη και απομονωμένη από τα πάντα και είναι πολύ ευαίσθητη σε ασθένειες και λοιμώξεις επειδή δεν έχουν αναπτύξει ανοσία. Θα μπορούσε να είναι ευάλωτη και στον κορονοϊό και κινδυνεύει να εκτεθεί στον θανατηφόρο ιό από τους λαθροκυνηγούς που αλιεύουν από τη γη τους.

Γι αυτό τον λόγο, η ομάδα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Survival International ζήτησε αυστηρή προστασία για να εξασφαλίσει ότι οι ξένοι θα μείνουν μακριά από το νησί.

5