Κορίτσι 11 ετών έγινε η νεότερη μητέρα στη Βρετανία

Κορίτσι 11 ετών έγινε η νεότερη μητέρα στη Βρετανία
Ένα 11χρονο κορίτσι στη Βρετανία έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο μωρό και έγινε η νεότερη μητέρα στη χώρα.

Σάλος έχει ξεσπάσει στη Βρετανία, καθώς ένα 11χρονο κορίτσι έφερε στον κόσμο ένα μωρό και έγινε η πιο νεαρή μητέρα στη χώρα. Είχε μείνει έγκυος στα 10 της. Η μητέρα και το βρέφος της, που ήρθε στον κόσμο έπειτα από 30 εβδομάδες εγκυμοσύνης, είναι υγιείς.

Όπως αναφέρει η Sun, η οικογένεια του κοριτσιού, που για ευνόητους λόγους τα στοιχεία της δεν δημοσιεύτηκαν, δεν γνώριζε για την εγκυμοσύνη, ενώ οι αρμόδιες κοινωνικές υπηρεσίες και οι αρχές διερευνούν την υπόθεση.

«Ήταν ένα μεγάλο σοκ», ανέφερε κοντινό πρόσωπο της οικογένειας. «Το κορίτσι λαμβάνει τη βοήθεια και την υποστήριξη ειδικών. Το σημαντικό είναι ότι εκείνη και το μωρό είναι καλά. Υπάρχουν πολλά ερωτήματα γιατί οι δικοί της άνθρωποι δεν γνώριζαν τίποτα. Αυτό είναι πολύ ανησυχητικό».

Μέχρι αυτή τη γέννα, η πιο νεαρή μητέρα της Βρετανίας ήταν η Tressa Middleton, η οποία ήταν μόλις 12 ετών όταν έφερε στον κόσμο το μωρό της, το 2006, αφότου την είχε βιάσει ο αδερφός της.

«Είναι η πιο νεαρή μητέρα που έχω ακούσει. Η μέση ηλικία κατά την οποία αρχίζει η εφηβεία ενός κοριτσιού είναι τα 11 χρόνια αν και μπορεί να συμβεί σε οποιαδήπτε μεταξύ 8 και 14 ετών. Το βάρος επηρεάζει πολλές ορμόνες», ανέφερε ένας γιατρός.

«Υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος να γεννηθεί ένα μωρό με πολύ χαμηλό βάρος, αλλά και να εμφανιστούν λοιμώξεις. Περίπου μία στις 2.500 γεννήσεις είναι το ποσοστό να μένει κάποια έγκυος χωρίς να το ξέρει», πρόσθεσε στη Sun ο γιατρός.