Τα ελληνικά hoaxes για stock και άσχετες φωτογραφίες με το προϊόν αδυνατίσματος που πουλάει ο Κυριάκος Βελόπουλος (vid)

Τα ελληνικά hoaxes για stock και άσχετες φωτογραφίες με το προϊόν αδυνατίσματος που πουλάει ο Κυριάκος Βελόπουλος (vid)
Τα ελληνικά hoaxes επισημαίνουν πως οι φωτογραφίες που συνοδεύουν αλοιφή αδυνατίσματος που διαφημίζει ο Κυριάκος Βελόπουλος είναι stock και άσχετες με το προϊόν.

Θέση με εμπεριστατωμένο βίντεο για τον Κυριάκο Βελόπουλο και τις παραπλανητικές διαφημίσεις σε σχέση με προϊόν αδυνατίσματος που πουλάει, πήραν τα ελληνικά hoaxes. Για όσους δεν γνωρίζουν να πούμε πως τα “Ellinika Ηoaxes” είναι μέλος του International Fact-Checking Network. Το σήμα αυτό αποδεικνύει ότι τα ellinikahoaxes.gr ελέγχθηκαν και είναι σύμφωνα με τις αρχές του IFCN, για πολιτική ανεξαρτησία, διαφάνεια των πηγών, της χρηματοδότησης, της μεθοδολογίας, και δέσμευση για ανοικτές και ειλικρινείς διορθώσεις.

Ο πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης» λοιπόν, κατά τη διαφήμιση προϊόντος αδυνατίσματος, εμφανίζει και τις απαραίτητες φωτογραφίες που δείχνει το πριν (με κοιλίτσα) και το μετά (αδυνατισμένος). Μόνο που συγκεκριμένες φωτογραφίες είναι παραπλανητικές, όπως υπογραμμίζουν τα ελληνικά hoaxes.

“O Κυριάκος Βελόπουλος παρουσιάζει φωτογραφίες stock ως αποδείξεις για τα αποτελέσματα της αλοιφής αδυνατίσματος που πουλάει” αναφέρουν στο βίντεο και εν συνεχεία τονίζουν πως “η φωτογραφία είναι άσχετη με το προϊόν και μπορούμε να τη βρούμε στο Alamy”. Το ίδιο συμβαίνει και με φωτογραφία από το shutterstock, από το 123rf, ακόμα και από ηλεκτρονικά καταστήματα που πουλάνε κορσέ και φανέλες.

Να θυμίσουμε πως ο Κυριάκος Βελόπουλος είχε βγάλει κηραλοιφές που… προστάτευαν από τον κορονοϊό και σύντομα κλήθηκε από τα αρμόδια όργανα.